Populärt att köpa sin lokal

Att köpa en lokal i bostadsrättsform är ett alternativ som blir allt mer populärt bland småföretagare.<br /> <br /> – Jag sålde slut ett projekt med 14 enheter i Storås på två veckor, berättar Mikael Nyberg på Swedbank Kommersiella Fastigheter.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-08-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Att köpa sin lokal i bostadsrättsform kan vara ett alternativ till att hyra.
Bild: Swedbank Kommersiella.


Projektet i Storås, Angered, byggstartades efter ­semestern och beräknad inflyttning i de två byggnaderna är i december och februari. Det handlar om lokaler med cirka 90 kvadratmeter golvyta och 30 kvadratmeter entresolplan.

– Det är så de brukar se ut, en bra lösning för många småföretagare. Kunderna är bland andra bygg- och VVS-firmor, andra hantverkare, mekaniska verkstäder, transportföretag, webbhandlare, företag som behöver lite extra lagerytor. Det är alla mellan himmel och jord, säger Mikael Nyberg.

Storåsprojektet genomförs av Lokallager i Väst, som började arbeta med den här typen av lösningar i Västsverige 2008.

Mikael Nyberg menar att det oftast är ekonomiskt fördelaktigt att köpa en sådan här lokal i bostadsrättsform istället för att hyra.
"En bra lösning för många småföretagare"
– Det finns inget självändamål i att köpa sin lokal, det måste finnas ett incitament i form av att det blir en billigare lösning jämfört med att hyra lokal. Genom att köpa en bostadsrättslokal får du verkligen en svårslagen kvadratmeterkostnad.

– Insatsen är oftast 650 000 till 800 000 kronor, och sedan följer en månadsavgift på cirka 2 500 till 3 000 kronor. Andrahandsmarknaden har visat sig vara bra också, de flesta som har sålt har fått ett par hundra tusen mer än de har gett.
Artikelbild

Mikael Nyberg.
Bild: Nicklas Tollesson– Eftersom du äger din lokal finns det också incitament för att sköta den och göra investeringar i den.

Den här typen av lokaler i bostadsrätt finns bland annat i Mölnlycke, på flera ställen i Kungälv och i Varberg.

Aktuella projekt finns, förutom i Angered, på Exportgatan på Hisingen och i Uddevalla.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Topphyror på 3 500 kronor per kvadratmeter Topphyror på 3 500 kronor per kvadratmeter Fortsatt positiva signaler på Göteborgs hyresmarknad Fortsatt positiva signaler på Göteborgs hyresmarknad Bisnode flyttar till Tennet i Gullbergsvass Bisnode flyttar till Tennet i Gullbergsvass Göteborgs Auktionsverk till Masthugget Göteborgs Auktionsverk till Masthugget Baldacci till Svarta Diamanten i Högsbo Baldacci till Svarta Diamanten i Högsbo Backa-Ringön – för hela Göteborg Backa-Ringön – för hela Göteborg