Sisjöminglet skapar affärer

Avslappnat, spontant – och affärsgenererande. Lokalnytt hälsade på under senaste Sisjöminglet – ett event som leder till i snitt 4,7 tänkbara affärer per besökare.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-05-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

120 personer gästade senaste Sisjöminglet.
Bild: Nicklas Tollesson


Artikelbild

Magnus Bramer,
Elkraft.


Sorlet av nästan 120 frukostätande och minglande företagare hörs hela vägen ut till Arkipelagens reception. I den stora ljusgården presenterar ett drygt tiotal företag sig med roll-ups, och besökarna har enorma namnlappar – i A4-storlek – där de presenterar sig med namn, företag och vad de kan erbjuda de andra besökarna.

– De stora namnlapparna gör att man tar ner det hela till en rolig och avslappnad nivå, konstaterar Ingrid Virdebrant på Space Production.
Artikelbild

Jonny Ramberg,
Presto Brandsäkerhet.


Sisjöminglet genomförs två gånger om året av Högsbo-Sisjö företagarförening. Konceptet med frukostbuffé och inga sittplatser gör att deltagarna är mer eller mindre tvingade att gå runt och mingla. En enkel tillställning med ledig och uppsluppen stämning – som leder till affärer.

– Vi genomförde en enkätundersökning efter ett ­mingel för ett tag sedan, och den visade att tillställningen ledde till i genomsnitt 4,7 tänkbara affärer per besökare, berättar Daniel Carlsson, vice ordförande i företagarföreningen.

Sök lediga lokaler i Sisjön och Högsbo!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Fortsatt positiva signaler på Göteborgs hyresmarknad Fortsatt positiva signaler på Göteborgs hyresmarknad Världens grönaste butik ligger på Magasinsgatan i Göteborg? Världens grönaste butik ligger på Magasinsgatan i Göteborg? Nya hyresgäster i Femmanhuset Nya hyresgäster i Femmanhuset På Göteborgs remfabrik i Gårda har tiden stått stilla På Göteborgs remfabrik i Gårda har tiden stått stilla Tommy Hilfiger öppnar på Avenyn Tommy Hilfiger öppnar på Avenyn Aspelin Ramm samarbetar med Alaska i Sisjön Aspelin Ramm samarbetar med Alaska i Sisjön