Artiklar taggade som Västsverige

"Högsbo-Sisjön är ett väldigt lättillgängligt område"

Högsbo och Sisjön har gått från rena industriområden till stora externhandelsplatser. Nu vill Göteborgs stad fortsätta utvecklingen och omvandla norra Europas största verksamhetsområde till blandstad.

Aspelin Ramm samarbetar med Alaska i Sisjön

Aspelin Ramm blir en del av utvecklingsprojektet vid Sisjömotet, och ser positivt på framtiden för området och samarbetet med Alaska Fastigheter. – De sökte en partner och vi sökte ett nytt projekt så det passade perfekt, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm.

Freeport i Kungsbacka expanderar – byggstart nästa år

I två år har det varit fullt uthyrt på Freeport och nu behöver köpcentrumet byggas ut. – Det finns ett stort tryck från aktörer som vill flytta in – nu måste vi expandera, säger Freeports centrumchef Per Wallentin.

Två nya företag till Pedagogen Park i Mölndal

Fraktkompaniet och IT-konsulten Pulsen Integration har tecknat avtal om att flytta in i Pedagogen Park i Mölndal.

Zoobutik vid Maxi i Kungsbacka

Grizzly Zoo öppnar en 500 kvadratmeter stor butik intill Ica Maxi i Kungsbacka.

Baldacci till Svarta Diamanten i Högsbo

Svenska Hus har tecknat ytterligare ett hyreskontrakt i projektfastigheten Svarta Diamanten i Högsbo.

Första hyresgästen i Prologis nya byggnad i Arendal klar

Prologis bygger en fjärde byggnad i Prologis Park i Arendal.

Nya hyresgäster i Femmanhuset

Hufvudstaden har sedan sommaren tecknat både förlängda och nya hyresavtal i Femmanhuset, om sammanlagt 7 000 kvadratmeter.

Flyttar över vägen och storsatsar

Vindspelet Grafiska är ett av de första företagen som flyttar till nya Viared norra. Bolaget, som redan i dag finns i Viared, tar steget över riksväg 40 och genomför i och med flytten en storsatsning.

Nytt liv i Rydaterminalen i Borås

Vid årsskiftet lämnade Ericsson den stora Rydaterminalen på Almenäsvägeni Borås. Nu fylls fastigheten med nytt liv – Speed Logistics har flyttat in på över 30 000 kvadratmeter.

Så kan linbanan bli en del av Göteborgs kollektivtrafik

För några år sedan var det en kul idé till Göteborgs 400-årsjubileum. Nu diskuteras linbanan som ett möjligt framtida kollektivtrafikslag i staden. – Det är väldigt spännande för plötsligt blir det här med restid och bytestid något helt annat, säger Emma Josefson, strategisk planerare på Trafikkontoret i Göteborg.

Bygg-Fast flyttar till nya lokaler i Almedal

Bygg-Fast flyttar i höst från Mölndal till Wallenstams lokaler i Almedal.

Stora projekt på gång i Mölndal

Mölndal fortsätter utvecklas och om sju år, när staden fyller hundra år, hoppas man på en modern stad som knyter an till sin historia och skapar gemensamma mötesplatser och ett företagsvänligt klimat.

Första hyresgästen klar i Svarta Diamanten i Högsbo

Acte Solutions är den första hyresgästen i Svenska Hus projektfastighet Svarta Diamanten i Högsbo.

Tommy Hilfiger öppnar på Avenyn

Tommy Hilfiger etablerar sin första butik i Göteborg, i Wallenstams nyrenoverade lokaler på Avenyn 31–35.

Populärt att köpa sin lokal

Att köpa en lokal i bostadsrättsform är ett alternativ som blir allt mer populärt bland småföretagare. – Jag sålde slut ett projekt med 14 enheter i Storås på två veckor, berättar Mikael Nyberg på Swedbank Kommersiella Fastigheter.

Med spårvagn under kontoret i Mölndal

Ett runt kontorshus, 88 meter i diameter – med en spårvagnsvändplats i bottenplanet. SCA:s nya kontorshus i Mölndals innerstad blir verkligen spektakulärt. – Det var flera faktorer som gjorde att vi valde det här alternativet, bland annat kommunikationsläget och exponeringsmöjligheterna. Vi är en av Göteborgs största privata arbetsgivare och vill bli mer synliga, säger Tunde Fenander, kommunikationschef för SCA i Norden.

"Stadsutveckling när den är som bäst"

När NCC låg i startgroparna för sitt stora projekt i Mölndals centrum frågade de 900 Mölndalsbor vad de ville ha i gallerian. – De allra flesta svarade ”vi vill ha allt”. Och det ska de få, säger Emil Engelbrektsson, fastighetsutvecklare på NCC Property Development.

"Närheten skapar en enkelhet för företagarna i Högsbo-Sisjön"

Lars Holst och Daniel Carlsson på Högsbo-Sisjö Företagarförening ser ljust på områdets utveckling. – Allting växer. Det kommer att vara en helt ny värld här om två år. Det är spännande att vara med om det. Det känns skönt att även Högsbodelen håller på att förnyas nu, säger Daniel Carlsson.

"Ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll"

Nyligen utsågs Henrik Olsson till Årets Centrumutvecklare i Sverige. – Utmärkelsen är ytterligare ett kvitto på att vi i Kungsbacka är på väg åt rätt håll, säger centrumledaren för Innerstaden Kungsbacka.