Artiklar

Sponsrade artiklar

Artiklar

Skanska hyr ut i Oas
Skanska hyr ut i Oas

Skanska Fastigheter Malmö har tecknat ett hyresavtal med Bygghemma om 1651 kvadratmeter. Bygghemma, med huvudkontor i Malmö, är Sveriges största e-handlare inom bygg-, hem- och trädgårdsprodukter och kommer hösten 2024 att flytta in på plan 2 och 3 i Oas.

Skanska hyr ut i Oas
Stockholms auktionsverk flyttar till Sickla

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Stockholms auktionsverk som flyttar sin verksamhet till Sickla. Avtalet omfattar drygt 1 700 kvadratmeter i det gamla Expohuset i Sickla.

Skanska hyr ut i Oas
Wihlborgs tecknar nya avtal i Helsingborg

Växande Helsingborgsföretaget Svensk Foodservice flyttar den 1 november in i Rubinen 1 på Väla södra i Helsingborg. Samtidigt flyttar frukt- och grönsaksföretaget GGB Fruit in i samma fastighet, vilket innebär en total uthyrning om cirka 2 400 kvadratmeter.

Skanska hyr ut i Oas
Castellum hyr ut 5 100 kvadratmeter i Brunna

Castellum och DS Smith tecknar ett hyresavtal på Mätarvägen 43 i Brunna, på 5 144 kvadratmeter. Hyresavtalet sträcker sig till januari 2031.

Skanska hyr ut i Oas
Lyko öppnar flaggskepsbutik hos Afa Fastigheter på Sergels torg

Lyko har tecknat hyresavtal om cirka 1 500 kvadratmeter butikslokaler mitt i centrala Stockholm i fastigheten Hägern Större även kallad Sergel Nova. Butiken ligger i hörnan av Klarabergsgatan och Drottninggatan på Sergels torg.

Skanska hyr ut i Oas
Skanska hyr ut till Huawei i Citygate

Skanska har tecknat hyresavtal med telekommunikationsbolaget Huawei Technologies Sweden AB om 825 kvadratmeter kontorsyta på våning 25. Inflyttning sker 1 februari 2024.

Skanska hyr ut i Oas
Sigma växer hos Lundbergs

Konsultbolaget Sigma satsar stort i Linköping och flyttar in i nya större lokaler när man expanderar verksamheten och gör plats för fler medarbetare. Fastighetsägare och hyresvärd är Lundbergs Fastigheter. Det är tre plan i det tidigare polishuset på Ågatan 9, vid farbror Melins torg, som genomgår en stor anpassning och kommer att ge plats till 60 arbetsplatser för Sigma och 40 arbetsplatser för ytterligare en hyresgäst.

Skanska hyr ut i Oas
Prologis hyr ut till hemelektronikföretaget Power

Logistikfastighetsföretaget Prologis har tecknat avtal om att bygga ut Powers centrallager i Skillingaryd utanför Jönköping. Anledningen till utbyggnaden, som omfattar över 19 000 kvadratmeter, är Powers förvärv av Mediamarkt i Sverige. Det första spadtaget tas den 5 september och byggnaden väntas stå klar i september 2024.

Skanska hyr ut i Oas
Skanska Fastigheter hyr ut 2 300 kvadratmeter i nya Sthlm 02 Studion

Sthlm 02 Studion i Hammarby Sjöstad är snart klar för inflyttning. Redan nu är 30 procent av Sthlm 02 Studion uthyrt till tre olika aktörer där Infobric är först att flytta in i början av 2024. De övriga är Region Stockholm och det adaptiva streamingbolaget SeenThis.

Skanska hyr ut i Oas
Folksam Fastigheter anlitar Colliers för uthyrning i Vasahuset

Colliers får i uppdrag av Folksam Fastigheter att hyra ut 2 200 kvadratmeter kontor i Vasahuset på Vasagatan 11 i Stockholm. Kontors- och hotellfastigheterna Kortbyrån 19 och Kortbyrån 20 förvärvades i november 2022 av Folksamgruppen, genom KPA Pension. Uthyrningsuppdraget startar omgående.

Skanska hyr ut i Oas
Mileway tecknar tioårigt hyresavtal i Malmö

Blackstone-ägda Mileway har signerat ett hyresavtal för en lokal om cirka 5 700 kvadratmeter på nyutvecklingen av Söderarm 11 i Malmö med 3D Prima, en ledande leverantör av 3D-utskriftsprodukter i Europa.

Skanska hyr ut i Oas
Clas Ohlson återvänder till centrala Sundsvall – öppnar hos Diös

Nu är det klart att Clas Ohlson etablerar sig i centrala Sundsvall igen. Adressen blir granne med Åhléns på Storgatan, med egen entré från gatuplan. Fastighetsägaren Diös påbörjar nu utvecklingen av den 1 300 kvadratmeter stora butikslokalen att stå klar för inflyttning till i höst. Beräknad öppning sker i april 2024.

Skanska hyr ut i Oas
Saab är Fabeges partner i jätteavtalet

I slutet av juni meddelade Fabege att man hade tecknat en avsiktsförklaring avseende uthyrning av samtliga ytor, cirka 66 000 kvadratmeter, i fastigheten Nöten 4 i Solna Strand. Nu går bolaget ut med nyheten att det är Saab AB som man tecknat avsiktsförklaringen med.

Skanska hyr ut i Oas
Åklagarmyndigheten utökar hos Executive Property

Åklagarmyndigheten har tecknat avtal med Executive Property om cirka 700 kvadratmeter kontorslokaler i fastigheten Scala 3 i Helsingborg.

Skanska hyr ut i Oas
Warner Bros flyttar till nya lokaler hos Svenska Hus

Svenska Hus har specialanpassat fastigheten för Warner Bros på Marieholmsgatan 42 i Göteborg och nu i juli flyttade Warner Bros sin Tv-produktion och in till de nära 3 000 kvadratmeter stora lokaler som Svenska Hus skapat genom att bygga om sin fastighet.

Skanska hyr ut i Oas
Anders Bodin hyr ut cirka 1 700 kvadratmeter på Kungsholmen

Anders Bodin Fastigheter har tecknat avtal med Hotell- och Restaurangfacket (HRF) samt Hotell-och Restauranganställdas A-kassa (HRAK) som etablerar nytt huvudkontor om 1 700 kvadratmeter kontor på Alströmergatan 12, Kungsholmen. Tillträde till lokalerna kommer att ske den 1 mars 2024 och hyreskontraktet sträcker sig över sex år.

Skanska hyr ut i Oas
Diös utvecklar för Handelsbankens satsning i centrala Borlänge

I november tar Handelsbanken plats i ett nytt, modernt bankkontor hos fastighetsägaren Diös på Borganäsvägen i centrala Borlänge. Hela verksamheten kommer att samlas på ett våningsplan som omvandlas till attraktiv kontorsyta anpassad för rådgivning och nätverkande för Handelsbankens kunder.

Skanska hyr ut i Oas
SLP förlänger hyresavtal och bygger till i Malmö

SLP förlänger hyresavtal med Inission Syd samt bygger till befintlig yta. Det nya hyresavtalet, som är fullt indexerat, löper över tio år med en årlig hyra om fem miljoner kronor.

Skanska hyr ut i Oas
Mieles svenska huvudkontor till Solna Business Park

Miele har tecknat ett avtal för att etablera sitt nya svenska huvudkontor i Solna Business Park på cirka 1 700 kvadratmeter.

Skanska hyr ut i Oas
Första hyresavtalet klart för Jula Logistics jätteterminal på Marjarp

XR Solutions tecknar ett långsiktigt hyresavtal med Jula Logistics och etablerar sig därmed som första företag i det nya omlastningslagret i Falköping.

Skanska hyr ut i Oas
Fortinova tecknar hyresavtal med Recycling Partner RP i Göteborg

Fortinova har tecknat ett åttaårigt hyresavtal med Recycling Partner RP i Göteborg AB avseende en yta om 3 000 kvadratmeter inom fastigheten Högsbo 6:8 i Göteborg. Recycling Partner satsar nu för framtiden och flyttar till större lokaler. Detta för att skapa en plats med fler möjligheter för kunder och ökad efterfrågan. Inflyttning sker den 1 mars 2024.

Skanska hyr ut i Oas
Platzer hyr ut 3 800 kvadratmeter kontor i Lilla Bommen

Platzer har hyrt ut 3 800 kvadratmeter kontor i Lilla Bommen. Området är ett av Platzers prioriterade utvecklingsområden och är mitt i en kraftig utbyggnad med nya hotell, bostäder, kontor och restauranger.

Skanska hyr ut i Oas
My Roussakoff ny centrumchef för Jakobsbergs Centrum

Jakobsbergs Centrum får en ny centrumchef då My Roussakoff tar över rodret med start i juli. Hon tar även över som tillförordnad centrumchef för Åkersberga Centrum.

Skanska hyr ut i Oas
Klarabo hyr ut kontorslokaler till Isolerab i Borlänge

Klarabo har tecknat ett tvåårigt hyresavtal omfattande 400 kvadratmeter kontorslokaler till Isolerab på Sveagatan i Borlänge. Det årliga hyresvärdet uppgår till 0,5 miljoner kronor och avtalet löper från den 1 november 2023.

Skanska hyr ut i Oas
Fabege har tecknat avsiktsförklaring avseende uthyrning av Nöten 4

Avsiktsförklaringen omfattar uthyrning av samtliga ytor i fastigheten Nöten 4, som är belägen i Solna Strand.

Skanska hyr ut i Oas
Aarke flyttar till Mineralvattenfabriken i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Aarke som flyttar sitt huvudkontor till Mineralvattenfabriken i Hagastaden. Avtalet omfattar drygt 700 kvadratmeter i den industrihistoriska fastigheten som återigen får en mineralvattenaktör i huset.

Skanska hyr ut i Oas
Diös hyr ut i Östersund

Diös tecknar avtal med Blank The Hub i Kärnan i Östersund.

Skanska hyr ut i Oas
Vasakronan hyr ut 12 800 kvadratmeter och byggstartar Kaj 16 i Göteborg

Vasakronan har tecknat ett tioårigt avtal med SEB om 12 800 kvadratmeter kontor i Lilla Bommen i Göteborg. Det innebär byggstart av Kaj 16 och en fortsatt utveckling av området.

Skanska hyr ut i Oas
Känd Göteborgskrögare öppnar nytt hos Wallenstam

I november öppnar Peter Segerdahl nya Bar El Guiri i Wallenstams lokaler på Kungsportsplatsen i Göteborg.

Skanska hyr ut i Oas
Revelop utökar och förlänger med 22 000 kvadratmeter i Tumba

Revelop har tecknat hyresavtal med två offentliga verksamheter avseende förlängning och utökning av förhyrningar i Tumba. De nya avtalen innebär en total förhyrning av 22 000 kvadratmeter.

Skanska hyr ut i Oas
Manpower flyttar in hos Union Investment i Arenastaden

Novier har hyrt ut kontor till Manpower om 2 165 kvadratmeter på Evenemangsgatan 21 i Solna, inom ramen för förvaltnings- och uthyrningsuppdraget för Union Investment.

Skanska hyr ut i Oas
Säkra hyr av Afa Fastigheter

Försäkringsförmedlaren Säkra har tecknat hyresavtal om cirka 2 000 kvadratmeter kontorslokaler i fastigheten Lönnen. Lönnen är en kontorsfastighet som ligger i korsningen av Sturegatan och Karlavägen på Östermalm i Stockholm.

Skanska hyr ut i Oas
Wästbygg flyttar huvudkontoret

I början på nästa år flyttar det ledande byggbolaget Wästbygg Gruppen in hos Technopolis Ullevi på en yta om totalt 1 330 kvadratmeter.

Skanska hyr ut i Oas
Wihlborgs utökar och förlänger hyresavtal med Securitas

Säkerhetsföretaget Securitas utökar och förlänger befintligt hyresavtal i fastigheten Rosengård 130:403 i Jägersro med ytterligare tio år.

Skanska hyr ut i Oas
Blåsarsymfonikerna flyttar till Dieselverkstaden i Sickla

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Blåsarsymfonikerna som flyttar till nyrenoverade lokaler i Dieselverkstaden i Sickla.

Skanska hyr ut i Oas
En fjärdedel uthyrt i Corems Manhattanprojekt

Corem har tecknat hyreskontrakt med Patis Bakery avseende cirka 190 kvadratmeter i entréplanet av projektfastigheten 28&7 i New York. Hyresgästen, en bagerikedja, kommer att flytta in under det första kvartalet 2024 och hyrestiden är 15 år.

Skanska hyr ut i Oas
Scius hyr ut 5 700 kvadratmeter till två nya hyresgäster i Fenix

Det är Swedish Orphan Biovitrum samt ett företag verksamt inom miljöteknik som båda hyr in sina huvudkontor i Fenix konotrslokaler i Hagastaden.

Skanska hyr ut i Oas
Klaravik flyttar till Wihlborgs fastighet i Lund

I december 2023 flyttar nätauktionsföretaget Klaravik sin utvecklingsverksamhet i Lund till Posthornet 1 intill Lund C. Avtalet omfattar tre år.

Skanska hyr ut i Oas
Skanska hyr ut på våning 23 i Citygate

Skanska Fastigheter Göteborg har tecknat hyresavtal med mjukvaruproduktbolaget Systemweaver om 400 kvadratmeter kontorsyta på våning 23. Inflyttning sker 1 december.

Skanska hyr ut i Oas
Statligt bolag flyttar huvudkontoret till Skanska

I februari 2024 flyttar Samhall sitt huvudkontor från city till Skanskas "landscraper" Sthlm 04, del av utvecklingsområdet Sthlm New Creative Business Spaces i Hammarby Sjöstad. Förhyrningen omfattar 1 350 kvadratmeter kontor i ett våningsplan.

Skanska hyr ut i Oas
Ioffice till Göteborg – öppnar coworking i Navigationsskolan

Ioffice, öppnar sin första anläggning i Göteborg. De kommer att ta över fastigheten Navigationsskolan på Kvarnberget inne i Göteborgs city.

Skanska hyr ut i Oas
Croisette får uthyrningsuppdrag av Mileway

Croisette Real Estate Partner har fått uppdraget av Blackstone-ägda Mileway att leda uthyrningen av totalt 66 000 kvadratmeter lager- och logistik i Stenby-Finnslätten i Västerås.

Skanska hyr ut i Oas
Helio och Skandia Fastigheter i samarbete på Sveavägen

Skandia Fastigheter och coworking-företaget Helio inleder ett samarbete på Sveavägen 20 i Stockholm för att skapa ett levande hus med all upptänklig service för hyresgästerna.

Skanska hyr ut i Oas
Vectura tecknar nytt avtal i Forskaren

Bioteknikföretaget Pixelgen Technologies AB, som utvecklar banbrytande life science-verktyg för cell-analys, har tecknat hyresavtal om cirka 600 kvadratmeter kontor och labb på våning sex i Vecturas life science-hubb Forskaren. Flytten till Forskaren ska bidra till Pixelgens tillväxt och ökad möjlighet att expandera både sin forskning och utveckling, samt sin produktionskapacitet i specialanpassade lokaler mitt i Hagastaden, i samverkan med övriga aktörer i Forskaren.

Skanska hyr ut i Oas
Caroline Andersson blir ny uthyrnings- och marknadschef på Skanska Fastigheter Stockholm

Caroline Andersson har utsetts till ny Uthyrnings-och marknadschef för Skanska Fastigheter Stockholm. Hon går in i sin nya roll direkt och efterträder därmed Fredrik Lantz som slutat på Skanska.

Skanska hyr ut i Oas
Atrium Ljungberg landar stort hyresavtal med MTR

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med MTR Nordic som flyttar sitt kontor till Mineralvattenfabriken Hagastaden. Avtalet omfattar drygt 2 500 kvadratmeter i den anrika fastigheten.

Skanska hyr ut i Oas
Prada Uomo till Bibliotekstan

Prada fortsätter satsa på Stockholm och öppnar under sommaren sin andra butik i Bibliotekstan.

Skanska hyr ut i Oas
SLP förlänger hyresavtal med Veolia

SLP förlänger hyresavtal med Veolia om 3 950 kvadratmeter och utökar hyran för solcellsinvestering.

Skanska hyr ut i Oas
Vacklande kontorshyresmarknad i Uppsala

Citymark Analys kartlägger i detalj vakanser och uthyrningar på kontorshyresmarknaden i Uppsala och andra större städer två gånger om året. I vårens kartläggning framkommer att uthyrningarna minskade under 2022, både räknat i antalet hyresavtal och i uthyrda kvadratmeter.

Skanska hyr ut i Oas
Hälften uthyrt i Corems New York-kontor

Corem har tecknat ytterligare ett hyreskontrakt avseende cirka 605 kvadratmeter kontorsyta i projektfastigheten 1245 Broadway i New York. Hyresgästen, ett finans- och teknikföretag, kommer att flytta in under det första kvartalet 2024 och hyrestiden är fem år.