Artiklar taggade som sport

Jörgen Lennartsson: "Att träna IFK Göteborg är ett privilegium"

Han var nära att ta SM-guld med IFK Göteborg i höstas och hans namn dyker ofta upp när efterträdaren till förbundskapten Erik Hamrén diskuteras. Möt Jörgen Lennartsson, som har jobbat med fotboll på heltid i halva sitt 50-åriga liv.

Ebba Ljungmark hoppar högt igen

Efter ett par jobbiga år kan Ebba Jungmark äntligen se fram emot en tävlingssommar. Och OS i Rio. Höjdhopperskan från Göteborg tror på två meter innan årets slut. – Det är absolut möjligt, säger hon.

Said Belhaj drivs av äventyret

Allt började med ett tv-program och en säkerhetslina tillverkad av ett gammalt bilbälte. I dag ser han bergsklättringen som ett uttryck för frihet. – För mig är den en av de mest naturliga sakerna att göra, säger Said Belhaj, en av världens bästa klättrare.

Pia Sundhage drivs av lust

Kärleken till fotbollen har tagit henne från Ulricehamn till Italien, Kina och USA – och tillbaka hem till Sverige igen. I sommar ska hon ta Sveriges fotbollslandslag till Friends Arena. Pia Sundhage är fotbollsprofilen som drivs av lust och kanske har namnet Pelle att tacka för allt.

Lokalnytt ökar exponeringen kraftigt

Lokalnytt.se går in som sponsor till en av Sveriges största och mest framgångsrika travtränare – Ulf Stenströmer.

Joel Lundqvist – tvilling och publikfavorit

Han är tvillingbrorsan och fansens favorit i Scandinavium. Med två VM-guld för Tre Kronor och två SM-guld för Frölunda Indians hör Joel Lundqvist till en av våra främsta hockeyspelare. Och några tankar på att varva ner finns inte för 32-åringen. – Jag tror jag har tre, fyra år till på den här nivån, säger han.

Kari Martens trotsar alla gränser och hinder

Efter att ha varit utbränd och överviktig genomförde Kari Martens 2008, som förste svensk, en tiodubbel Ironman. Tiden efteråt har kantats av skador och cancerbesked. Men den 57-årige järnmannen vägrar att ge upp. – Jag har sagt många gånger att jag ska genomföra en Ironman när jag är 80, så nu får jag nog göra det.