Artiklar taggade som Kista

Kistas nya kulturella högborg

Med Kistas nya bibliotek har det företagstäta området fått en kulturell högborg som hör till det modernaste i landet. En plats för att läsa, hämta andan, inspireras eller jobba. Gammal som ung. – Vi erbjuder framför allt mängder av digitala tjänster, säger bibliotekarie Hassan Alavi.

Nod – Kistas nya innovativa mötesplats invigd

Ett av landets mest uppmärksammade projekt är nu invigt. Kvarteret Nod i Kista är ett kluster som samlar forskning, utbildning och företagande; en innovativ och kreativ mötesplats. – Jag springer dagligen på intressanta människor här, det är oerhört inspirerande, säger Sofia Strandell, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

"Kista är tillväxtmotorn i regionen"

Kista Science City ger löfte om att vara en stad. Och nu har det tidigare industriområdet blivit det. – Attityden gentemot Kista har ändrats från att tidigare mest ha uppfattats som ett högteknologiskt kluster till att det är här det händer, säger Anette Scheibe Lorentzi på Kista Science City AB.

Nordic Forum lockar nytt blod till Kista

Sveareals fastighet Nordic Forum i Kista lockar till sig en strid ström av nya företag. Och det är inte bara it-, teknik- och life science-företag – nu kommer det nytt blod till Kista.

Företag fortsätter lämna Stockholm city

Thomas Jalde och Karl Liljequist på Colliers ser en fortsatt tydlig trend där större företag flyttar utanför de centrala delarna av Stockholm city.

Infrastrukturen är nyckelfrågan i Kista

Det stora bostadsbyggandet i Kista kommer att gynna näringslivet, tror Bo Sundin (M), ordförande i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd.