Så här kan Göteborgs nya Region City se ut

Ett skandinaviskt arkitektteam har arbetat fram ett koncept för den nya centralstationen i Göteborg.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-07-01 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Göteborg står inför en gigantisk omvandling de kommande åren. Mitt i Göteborg ligger Centralstationsområdet som fastighetsägaren Jernhusen vill förvandla till en levande plats som stärker banden till våra skandinaviska grannregioner och ger tillväxt i hela Västsverige – ett hållbart Region City. Jernhusen utvecklar Region City för att stötta Göteborgs Stad och regionens utveckling med attraktiva och kommunikationsnära lägen för arbete, handel och möten.
Artikelbild

– Konceptet för Region City bygger på övertygelsen att tillväxt kommer ur möten. I Region City möts staden och regionen, här möts staden och stationen, här möts Älvstadens nya och gamla stadsdelar och här formas platser och byggnader för möten mellan människor, säger Urban Hammarlund, regionchef för Stadsprojekt på Jernhusen.

Ett skandinaviskt arkitektteam, bestående av Erik Møller Arkitekter (Danmark), Reiulf Ramstad Arkitekter (Norge) och Kanozi Arkitekter (Sverige), har efter fem gemensamma workshops, dialog med staden, barn och unga, besökare, resenärer samt Jernhusen, arbetat fram ett koncept för centralstationsområdet i Göteborg.

Jernhusens koncept för Region City bygger vidare på det arbete som presenterats i maj 2012 och juni 2013 samt feedback från Göteborgs Stad och dialog med invånare i regionen.

Sök lediga lokaler i centrala Göteborg!


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration

Relaterade artiklar

Hyresnivåerna har stigit markant i Göteborg Hyresnivåerna har stigit markant i Göteborg Världens grönaste butik ligger på Magasinsgatan i Göteborg? Världens grönaste butik ligger på Magasinsgatan i Göteborg? CBRE tror på fortsatt stigande hyror i Göteborg CBRE tror på fortsatt stigande hyror i Göteborg "Det händer mycket i Göteborg" "Det händer mycket i Göteborg" Två nya företag till Pedagogen Park i Mölndal Två nya företag till Pedagogen Park i Mölndal Bisnode flyttar till Tennet i Gullbergsvass Bisnode flyttar till Tennet i Gullbergsvass