Cecilia Vestin är Årets Unga Fastighetskvinna 2015

Newsecs Cecilia Vestin vann utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna 2015.

Skriven av Nicklas Tollesson 2015-07-01 | Event

Dela på linkedIn

Artikelbild

Vinnaren Cecilia Vestin tillsammans med juryn.
Bild: Maria Olsson Äärlaht


– Oerhört smickrande, jag har gått och varit nervös hela dagen. Jag trodde att en av de andra tjejerna skulle ta hem det, sa den lyckliga vinnaren efter att ha tagit emot ­priset av Kerstin Lindberg Göransson, jurymedlem och vd för prissponsorn Akademiska Hus.

Priset delades ut i samband med seminariet Fastighets­kvinnan på Grand Hotel i Stockhom i början av september.

– Jag hoppas att det här kan betyda att jag kan stärka mitt kontaktnät ytterligare, och att jag kan vara en förebild som visar att det går att kombinera familjeliv och karriär – att man kan få ihop hela livet och samtidigt må bra, säger Cecilia Vestin.

Ett 30-tal nomineringar kom in till tävlingen. Efter att ha intervjuat sju av de nominerade valde juryn ut de tre finalisterna (Cecilia Vestin och andrapristagarna Farnaz Mortazavi, Fasticon Kompetens, och Linda Eriksson, Hemfosa) och utsåg till sist vinnaren.

– Precis som förra året har det varit ett roligt uppdrag. Det är väldigt inspirerande att träffa unga kvinnor som är på väg uppåt i karriären och det är särskilt kul att se att de verkligen uppskattar att bli uppmärksammade, säger juryns ordförande Agneta Jacobsson.

På tårna varje dag


Cecilia Vestin är affärsansvarig för Newsecs Alectauppdrag i Stockholm.

Efter nästan tio år med olika roller inom Jernhusen rekryterades Cecilia Vestin till Newsec i oktober 2013.

– Jag hade nog inte gått över till konsultsidan om det inte hade varit för att det var just Alectauppdraget det handlade om. Det är ett spännande bestånd och Alecta är själva väldigt duktiga och drivande. Det gäller verkligen att vara på tårna varje dag, säger Cecilia Vestin.

Sedan hon tog över uppdraget – vars fastighetsvärde är cirka 13 miljarder kronor – har hon genomfört förändringar i organisationen, personal- och rapporteringsmässigt.

– Jag har nu åtta medarbetare i Alectauppdraget i Stockholm, det är några fler än när jag började. Vi ska göra ett bra arbete, men samtidigt ska ingen behöva jobba ihjäl sig. Det är viktigt att man har en bra balans mellan arbete och fritid.

– Tidigare ägnade flera medarbetare flera dagar åt att förbereda kvartalsrapporten till Alecta. Nu har vi hittat nya arbetssätt som både förenklar och höjer kvalitén på varje individs arbete så att det nu handlar det om några timmars jobb för en person under själva rapporteringsdagen. Istället kan medarbetarna lägga tid på att träffa hyresgästerna. Alectauppdraget är nationellt uppdelat i tre organisationer och vårt rapporteringssätt ska nu implementeras i hela Sverige.

Hur är du som ledare?

– Jag är öppen och jag är framför allt mig själv, jag bygger inte upp någon fasad på jobbet. Jag tycker att det är viktigt att man har roligt på kontoret, och det smittar av sig på mina medarbetare – jag hade det högsta resultatet på Newsec vid den senaste NMI-mätningen (Nöjd medarbetarindex). Jag drivs av att se andra utvecklas och jag vill föregå med gott exempel och visa att det går att kombinera karriär och familjeliv utan att behöva göra avkall på något. Det är viktigt att man har ett liv vid sidan av arbetet.

– Sedan bryr jag mig om mindre saker – jag uppvaktar medarbetarna när de fyller år, och när de kommer tillbaka från semestern står det en blomma på skrivbordet. Vi firar uthyrningar och andra framgångar för medarbetarna och uppdraget, det är en viktig del i att få engagerade medarbetare.

Engagerad i nätverk


Vid sidan av Alectauppdraget är Cecilia Vestin engagerad i flera kvinnliga nätverk – hon har startat upp ett internt på Newsec och hon är sedan i maj styrelsesuppleant i styrelsenätverket Boarding For Success.

– Jag träffade Boarding For Success på Fastighets­kvinnan 2014, så jag har inte varit engagerad så länge. Jag blev invald i våras och vi hade en nätverksträff här på Newsec före semestern. Det är jätte­kul att få input från andra branscher och att lyfta varandra.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration