Nordlinds väg 95

Kontor/Kontorshotell, 10 - 320 m2, Malmö, Rönneholm

Vindsvånings kontor med karaktär. Synliga bjälkar och ett av kontoren en halv våning ner. Vill man ha ett annorlunda kontor är detta det rätta.

Detta är ett hus man måste besöka och känna in den härliga atmofären.  Välkommen att ta kontakt med oss så visar vi gärna er lokalen. Nedan kan ni läsa om huset historia.

Huset tillkom genom en donation av en inflyttad Malmöfamilj. 

Familjen Hedberg flyttade från Gävle till Malmö och Sigurd Hedberg kom att driva en framgångsrik grosshandelsrörelse i staden.

När makarna 1917 varit bosatta i Malmö i fyrtio år överlämnades ett gåvobrev till Malmö stad med löfte om att skapa en stiftelse för så kallade pauvres honteux. Överlämnandet skulle ske på Louise Hedbergs 70-årsdag 1918. Dock hann Sigurd Hedberg avlida innan detta datum och utan att saken omnämndes i testamentet. Trots detta beslutade dödsbodelägarna att ändå fullfölja gåvan. Genom donationen tillskapades Louise och Sigurd Hedbergs stiftelse som en välgörenhetsstiftelse knuten till Malmö stad.

Bebyggelsen i Hedbergska Huset kontoriserades under 1980-talet. Totalt omfattar huvudbyggnaden 1.777 kvadratmeter kontorsyta. På fastigheten finns även två grindstugor ut mot Nordlinds väg. 

Omgivning

Omgivning/natur

Huset ligger i ett lugnt bostadsområde inte långt ifrån Rönneholmsparken. Samt att vi har även en egen liten park med möjlighet att sitta och njuta solen på en parkbänk.

Parkeringsmöjligheter/garage

Ja

Närservice

Finns livsmedelsaffärer och restauranger.

Skyltläge

Ja inne i parken.

Kommunikationer


Tåget som man kan hoppa av vid Triangeln eller stationen. Bra bussförbindelser.

Övrigt


Fastighetsbeteckning

Torsten 11

Byggår

1927

Våningsplan

4 av 4


Hiss

JaKontakta Annonsör

Alexander Klein
010-405 01 08
alexander.klein@kunskapsporten.nu