Hermod - Midrocs första Breeam-certifierade byggnad

Midrocs kontorsfastighet Hermod i Hyllie blir en skapelse i glas och tegel som stödjer alla arbetssätt, såväl aktivitetsbaserade som traditionella. – Men framför allt är läget här fantastiskt, påpekar Mikael Strand, affärschef på Midroc Property Development.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-01-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Midroc


Och han har fog för sina ord. Hermod byggs i hörnet av Hyllie Allé och Arenagatan, ett kortare stenkast från Citytunnelns station i Hyllie. Vilket betyder tolv minuter till Kastrup och sex minuter till Malmö Centralstation.

Bredvid pågår byggnationen av Hotel Quality View, som kommer att förstärka området ytterligare med konferens- och övernattningsmöjligheter. Enligt Mikael Strand är intresset stort för Hermod, som kommer att stå klar om knappt ett år.

– Hyllies position är svårslagen och det märks på intresset. Så här långt är 80 procent av lokalerna redan uthyrda.

Hermod kommer att rymma 6 300 kvadratmeter uthyrningsbar yta bestående av kontor och butikslokaler. Garage och förråd byggs i källarplan där ett utrymme även vigs åt en sportdepå där cykelpendlarna får möjlighet att duscha och byta om. Varje våningsplan utrustas med ett Green Room med tillhörande balkong och längst upp byggs en takterrass med pentry.

Kontors­fastigheten får två entréer, en mot Hyllie Allé och en mot Arenagatan. Byggnaden ska kläs i en tegelfasad med mycket glas.

– Det blir en väldigt bra produkt i ett utmärkt läge, så kan man sammanfatta det. Det blir också vår första Breeam-certifierade byggnad, berättar Mikael Strand.

Ska stärka varumärket


Thage är totalentreprenör för projektet som Tengbom har ritat. Nyligen blev det klart att B&R Industri­automation flyttar sitt svenska huvudkontoret till ­Hyllie och Hermod för att stärka varumärket. Bolaget, som leverera tjänster inom industriautomation, kommer att hyra 740 kvadratmeter.

Klara är också Länsförsäkringar Skåne som kommer att öppna en ny kundmötesplats i huset. Sedan tidigare är även Tengbom, Riksbyggen, Bengt Dahlgren och Somfy klara hyres­gäster. Återstår nu gör två kontors­lokaler på plan fyra och fem samt två butikslokaler.

– Jag ser gärna en koppling ­mellan kontors- och butiksverksam­heterna, till exempel i form av show rooms, säger Mikael Strand, som ­heller inte är främmande för serviceverksamheter i markplan.

– Ett café eller en frisersalong vore ett bra tillskott till servicen i området.

Utveckling och förvaltning


Midroc ligger även bakom Malmömässan i ­Hyllie som man i september sålde till Kungs­leden. ­Midrocs övriga projekt i Hyllie är kontorsprojektet Mässhallen 3, ett parkeringshus samt bostadsprojekten Saga och Nanna. I höstas blev det också klart att Midroc säljer Hermod till Executive Property Svenska AB. Affären genomförs som en bolagstransaktion med ett preliminärt tillträde i juni 2016.

– Vi är ju både projektutvecklare och fastighetsförvaltare, men vi behåller en mindre andel fastigheter för långsiktig förvaltning. I Malmö är bland annat World Trade Center ett exempel på det, säger Mikael Strand.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration