Upplevelse i toppklass

HTL är namnet på ett nytt hotellkoncept från Scandic. I maj öppnar de sitt första hotell på Kungsgatan i Stockholm.<br /> – Det ska vara en fyrstjärnig cityupplevelse till ett rabatterat pris, säger HTL:s vd Joachim Högefjord.

Skriven av Sofia Grymer 2014-01-09 | Utveckling


Artikelbild

HTL Hotels
Bild: HTL Hotels


På Kungsgatan byggs just nu 7 000 kvadratmeter hotell utan att det märks. Endast en diskret skylt i ett fönster på fasaden skvallrar om att det nya hotellkonceptet HTL snart lanseras i kvarteret Bryggmästaren.

– Konceptet bygger på att ge en högkvalitativ upplevelse till ett rabatterat pris, men i cityläge, säger Joachim Högefjord, som är vd i det nya bolaget, som drivs som ett systerbolag till Scandic.

Kvarteret består av tre tomträtter mellan Kungsgatan och Gamla Brogatan och fastigheterna ägs av Axfast. Kvarteret är kanske mest känt i dag för att konditoriet Vetekatten ligger där.

– Vi köpte egentligen fastigheten för att utveckla kontor, men den visade sig vara osedvanligt väl anpassad för hotell som annars kan vara ganska dyrt att utveckla, säger Tomas Henningson, fastighetschef på Axfast.

Hotellet som öppnar i maj i år är den första etableringen av den nya hotellkedjan. Inom fem år hoppas HTL på att ha etablerat 20 hotell i de nordiska huvudstäderna och större regionstäder. Konceptet bygger högkvalitativa hotell som ligger nära det du som hotell­gäst vill bo.

Smarta lösningar


– Reser du som turist till en stad vill du bo i stan och ha nära till restauranger och affärer och då är inte storleken på hotellrummet det viktigaste, säger Joachim Högefjord.

Rummen karaktäriseras av att de är mindre med smarta lösningar och en hög designfaktor som hjälper till att dra ner prislappen utan att upplevelsen ska bli sämre.

– Allt är noga utvalt och det är fokus på bra och smarta lösningar, allt onödigt är borttaget.

I rummen finns dimbar belysning och rymliga, bra duschar bland annat. Upplevelsen ska vara fyrstjärnig och riktar sig till en målgrupp som reser mycket och är van vid att ta egna beslut och inte behöver så mycket stöd och service av personal på hotellet. När gästerna anländer till hotellet kommer de in i en loungedel där de själva checkar in på en Ipad.

Lugnt och avslappnat


– Vi tar bort receptionen och personalen flyttar ut på golvet. Samtidigt är personalen den viktigaste beståndsdelen och deras uppgift är att serva i stället för att stå bakom en receptionsdisk. Det ska vara en lugn och avslappnad känsla, säger Joachim Högefjord.

Hotellet kommer också att ha en restaurang och bar samt uteservering på gården. HTL har en löpande diskussion med fastighetsägaren Axfast om hur de kan utveckla kvarteret tillsammans. Axfast köpte fastigheten från Lärarförbundet för ett drygt år sedan och började strax därefter diskutera med Scandic om det nya hotellkonceptet.

"Ny dragare"


– Det är en bra matchning med det vi vill göra i kvarteret. Vår utmaning är att utveckla och skapa liv i området Norra Klara och vi valde att gå vidare med HTL eftersom vi tror att deras koncept kan bli en ny dragare till kvarteret. Målsättningen är att öka flödena av människor i området hela dygnet, säger Tomas Henningson.

Som en del av visionen vill de öppna upp innergårdarna i kvarteret och skapa ett flöde genom huset mellan Kungsgatan och Gamla Brogatan.

– Trots att kvarteret ligger mitt i city finns spännande och mysiga miljöer som folk inte känner till och vår förhoppning är att hotellets uteservering kommer att bli en populär destination.

Lediga lokaler i Stockholm




Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration