Litet bolag med stora möjligheter

På Areim är beslutsvägarna korta och möjligheterna till skräddarsydda lösningar stora.– – Vi är ganska små, vilket innebär att vi kan ta snabba beslut, säger Peter Kvarfordt på Areim.

Skriven av Sofia Grymer 2014-01-05 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Areim grundades 2003 av Leif Andersson och har i dag fem kontorsfastigheter i Stockholm, de flesta i Kista och ett 60-tal handelsfastigheter spridda över landet. På deras eget kontor på Norrlandsgatan i Stockholm jobbar cirka 20 personer.

– Vi är ganska små, vilket innebär att vi kan ta snabba beslut, enkelt tillgodose hyresgästernas behov och skräddarsy lösningar, säger Peter Kvarfordt som är uthyrare på Areim.

Spännande uthyrrning


Han har jobbat på Areim i fem år och höjdpunkten för honom under tiden på bolaget är uthyrningen på 13 000 kvadratmeter han gjorde till Ericsson i Kista 2009. Det gällde fastigheten Borgarfjord 3 och innebar en totalrenovering.
Artikelbild

Peter Kvarfordt
Bild: Areim


– Ericsson är en bra kravställare och de behöver väldigt mycket kontor. De vet vad de vill ha. De pressar naturligtvis hårt prismässigt, men det handlar om så stora volymer och det är bara positivt att kunden vet vad de vill ha tekniskt. Det var en spännande uthyrning.

Varför ska man välja Areim som fastighetsvärd?

– Ofta är ju anledningen till att man väljer oss att vi har ett projekt på platsen där hyresgästen vill vara. Fastighetsbranschen är lite speciell på det sättet att varje projekt är unikt, du kan bara hyra lokaler där det finns något ledigt. Generellt i Stockholm gäller det att ligga i bra kommunikationslägen och ganska centralt.

Therese Rattik tillträdde som ny vd i september, hur har det påverkat Areim?

– Hon har ju varit på Areim sen tidigare och tillträdde rätt nyligen, så hon har inte hunnit påverka så mycket än. Men alla är väldigt positiva till att hon har möjligheten att påverka Areim. Dessutom är det bra med fler kvinnor i ledande positioner.

Vilken är er bästa lediga lokal just nu?

– Vi håller på med ett stort projekt på Kungsholmen, fastigheten heter Gångaren 10 eller Lindhagensporten. Vi har köpt fastigheten från Vasakronan och nu bygger vi om och renoverar så det är som en nyproduktion. Den första etappen är färdigställd och fullt uthyrd och nu utvecklar vi ytterligare 11 000 kvadratmeter kontor i etapp två i projektet. Dit söker vi hyresgäster som behöver lokaler från 3 000 kvadratmeter. Lokalerna kommer att stå färdiga för inflyttning 2015.

– Vi har också 10 000 kvadratmeter ledigt i Kista One dit vi letar hyresgäster. Fastigheten är uthyrd till tre fjärdedelar.

Vad händer för Areim under 2014?

– Under nästa år kommer vi att ha investerat i fler fastig­heter och förhoppningsvis har vi hittat hyresgäster till våra tomma lokaler. I övrigt ser vi positivt på framtiden, som ju många gör. Stockholm växer hela tiden och vad jag förstår så är Stockholm den bästa marknaden och det är här den största expansionen sker.

Lediga lokaler i Stockholm


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration