Stora ytor lediga ytor med Operan som granne

1 800 kvadratmeter sammanhängande moderna kontor med utsikt över Göteborgsoperan och Barken Viking. – Det är inte varje dag ett sådant här objekt kommer ut på marknaden, säger Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec i Göteborg.

Skriven av Nicklas Tollesson 2015-01-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Newsec


Större lediga kontor på ett plan är en bristvara i Göteborgs innerstad. Men i det gamla Hasselbladshuset på S:t Eriksgatan finns just nu 1 800 kvadratmeter ledigt på plan 3.

Det legendariska kameraföretaget Hasselblads – vars kamera bland annat användes vid det allra första fotot på månen – lämnade fastigheten 2003 och flyttade till nybyggnationen som Sveriges Television i dag sitter i på Lindholmen.

Green Building-certifiering


År 2008 genomförde NCC Property Development en helrenovering av det gamla Hasselbladshuset, vilket bland annat ledde till en Green Building-certifiering. Numera ägs fastigheten av Alecta och den förvaltas av Newsec.

I fastigheten finns den välrenommerade restaurangen Swedish Taste och gymkedjan Nordic Wellness mest exklusiva anläggning. Bland kontorshyresgästerna märks Setterwalls, Carnegie och modekedjan MQ.

– Nästa hyresgäst får goda grannar, konstaterar Ulf Birk, samtidigt som han beundrar utsikten genom teakfönstret – det är bevarandekrav på vissa detaljer.

Bra mötesytor


Lokalen har ett flertal bra mötesytor och en väldigt ­effektiv L-formad landskapsdel.

– Det här är en väldigt bra lokal för företag som vill börja med ett aktivitetsbaserat arbetssätt, vilket är den hetaste kontorstrenden just nu, säger Ulf Birk.

Sammanlagt finns alltså 1 800 kvadratmeter ledigt, men ytorna kan också delas in i mindre ytor, om 300, 700 eller 1 500 kvadratmeter.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration