De blir den enda lokalhyresgästen i Balders bostadsprojekt Caprea

I början av 2024 öppnar gardinföretaget Gotain sin flagshipstore i en nybyggd och större lokal på Östermalm och blir därmed första och enda lokalhyresgäst i Balders unika bostadsprojekt Caprea.

Skriven av Redaktionen 2023-05-03 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Caprea.
Bild: Balder


I hörnet mellan Birger Jarlsgatan och Kungstensgatan på Östermalm i Stockholm uppför Balders projektet Caprea. I likhet med det stora intresset för bostadsrätterna är det många som önskat etablera sin verksamhet i den fina butikslokalen. Att valet föll på e-handelsföretaget Gotain är dess grundare mycket nöjd med.

– Den känsla som Caprea förmedlar matchar Gotains varumärke. Lokalens utformning med fantastiska fönster, över 3 meter höga, ger oss perfekta möjligheter att visa upp gardinsortimentet på bästa sätt. Caprea är ett unikt projekt och jag ser fram emot att skapa en framtid för Gotain där, säger Eleonora Cantera.

Att matcha butikslokalen med rätt verksamhet och hyresgäst har varit viktigt för Balder och bostadsrättsföreningen. Förutom måttbeställda gardiner erbjuder Gotain också egentillverkade inredningsdetaljer utöver det vanliga.

– Gotain känns som klippt och skuret för Caprea och Eleonora Cantera har från första stund gjort ett starkt intryck på mig. Det är underbart att se hur en ung entreprenör skapat ett framgångsrikt företag med så fin verksamhet och god ekonomi, säger Thorsten Åsbjer, senior vice vd på Balder.

Eleonora startade sin verksamhet 2018 med målet att göra det enkelt att beställa måttanpassade gardiner. Nu har verksamheten expanderat och den blivande lokalen erbjuder över 300 ljusa, välexponerade kvadratmeter i ett område där många av Gotains kunder finns.

Gotains sömnadsateljé ligger Skåne och där sys varje order upp på beställning. Teamet på ateljén består av 14 kvinnor som tidigare stått långt utför den svenska arbetsmarknaden, detta som en del av ett arbetsintegrerande projekt för invandrarkvinnor.

– Det känns väldigt bra och positivt att kunna visa att det visst går att ha all tillverkning här hemma i Sverige och samtidigt ha en lönsam affärsmodell. Vi syr allt på beställning och tack vare våra duktiga sömmerskor lyckas vi ändå ha snabba leveranser. Textilierna väver och producerar vi i Europa, säger Eleonora Cantera.

Byggnationen av Caprea startade i september och under fjärde kvartalet i år flyttar de boende in. Majoriteten av bostäderna såldes snabbt och idag finns endast ett fåtal kvar. Newsec har varit rådgivare vid uthyrningen av butikslokalen och Gotain slår upp portarna i februari 2024.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration