Prologis flyttar in i Kineum

Logistiksfastighetsbolaget Prologis flyttar nu sitt svenska huvudkontor till moderna lokaler i Göteborgs nybyggda landmärke Kineum, som ägs av Platzer.

Skriven av Redaktionen 2023-04-26 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kineum.
Bild: Platzer


De senaste åren har Prologis portfölj vuxit vilket fört med sig en större organisation som nu kräver större lokaler. Kineum ligger i samma område som det tidigare kontoret, så närheten till stadskärnan och fördelarna med smidiga kommunikationer för resande är desamma.

– Läget är perfekt, vi trivs redan väldigt bra i området. Därför passade det oss att Göteborgs bästa kontorslokaler byggdes bara fem minuters promenad bort. Vi kliver in i en ny tid för det svenska kontoret där vi dels möter ett behov av större lokaler i takt med att vi växer. Dels satsar på en ny typ av öppen kontorsmiljö, skräddarsydd för vår verksamhet, säger Gunnar Gillholm, vice president och country manager, Prologis Nordics.

– Relationen med kunder och partners är central för Prologis och efter några år med begränsade förutsättningar för att ses är det dags att kliva in i en ny tid där vi återigen kan vårda relationerna på bästa sätt – genom fysiska möten. Det känns fantastiskt att få möjlighet att flytta in i Göteborgs nya landmärke och vi tror att det här kommer att ge en energi som kan genomsyra hela verksamheten, säger Gunnar Gillholm.

Det nya kontoret ligger i byggnaden Kineum på Drakegatan 12.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration