Hemsö hyr ut till Academedia

Hemsö har tecknat ett tolvårigt hyresavtal med skolkoncernen Academedia för två byggnader på totalt cirka 2 000 kvadratmeter i Uppsala.

Skriven av Redaktionen 2023-03-20 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kronåsen i Uppsala.
Bild: Hemsö


I det gamla regementsområdet Polacksbacken utvecklar Hemsö ett modernt gymnasiecampus. Academedias gymnasieskola Drottning Blanka flyttar nu till campuset där NTI Gymnasiet och ProCivitas gymnasium sedan tidigare är etablerade.

Den kulturminnesmärkta fastigheten består av 20 byggnader och en omfattande ombyggnation pågår för närvarande på området. Inför skolstarten i höst kommer även Uppsala kommuns gymnasieskola Lundellska att flytta till campuset.

– Campus Polacksbacken är en mycket fin och central fastighet. Det känns väldigt bra att Hemsö utvecklar det gamla regementet till ett nytt och modernt gymnasiecampus med plats för totalt cirka 2 500 elever, säger Jonas Jalkander som är projektutvecklare på Hemsö.

Området där fastigheten ligger har en lång historia som går tillbaka till slutet av 1800-talet då det användes av militären. Den nuvarande bebyggelsen uppfördes i början av 1900-talet.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration