Wihlborgs hyr ut till BTJ på Ideon i Lund

Medieföretaget BTJ Sverige flyttar i september 2023 in i Wihlborgs fastighet Cube, även känd som Nya Vattentornet 4, på Ideon i Lund.

Skriven av Redaktionen 2023-02-15 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fastigheten Cube, även känd som Nya Vattentornet 4.
Bild: Alexander Olivera


I fastigheten Cube har BTJ tecknat avtal om 1 300 kvadratmeter, varav 1 100 kvadratmeter är kontor och 200 kvadratmeter lager. Tillträdet äger rum den 1 september. BTJ arbetar med informationstjänster och media för kunskapssektorn såsom bibliotek, universitet, företag och organisationer.

På Mobilvägen i östra delen av Ideon i Lund har Wihlborgs bildat ett kluster med tre fastigheter, Node, Bricks och Cube (Nya Vattentornet 2-4), och där arbetat med att skapa ett brett utbud av moderna och effektiva lokalytor samt ett komplett serviceutbud och olika mobilitetslösningar. Det är idag ett område för tillväxtföretag med ett 50-tal bolag inom olika sektorer.

– Vi på BTJ ser fram emot flytten till vårt nya kontor i Cube till hösten. De nya lokalerna motsvarar det moderna digitala tjänsteföretaget BTJ har blivit, säger Anette Grönroos, vd på BTJ.

– Med utvecklingen av Lund i riktning mot Brunnshög hamnar detta kluster på Ideon alltmer i händelsernas centrum. Här får BTJ många spännande teknikbolag som grannar, närhet till service som restauranger och gym och till goda förbindelser med inte minst spårvägen ett stenkast bort, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration