Ny hyresgäst tar plats hos Slussgården

Till vintern 2023 flyttar Avaus Marketing Innovations in hos Slussgården i Sofiahusen på Renstiernas gata 12.

Skriven av Redaktionen 2023-02-15 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sofiahusen.
Bild: Slussgården


Lokalerna kommer att vara bolagets svenska huvudkontor och förhyrningen utgörs av cirka 600 kvadratmeter kontor fördelat på två våningsplan med tillgång till ett flertal takterrasser.

Avaus är ett datadrivet marknadsföringsbolag grundat 2007. Bolaget har i dagsläget kontor i Helsingfors, Stockholm, Gdansk och München, med ambitionen att växa på kärnmarknaderna Sverige och Finland, men även i Europa.

– Vi är glada att välkomna Avaus som hyresgäst i Sofiahusen där vi erbjuder unika kontors- och butikslokaler med svårslaget läge. Vi ser ett stort intresse för området och dess placering mellan nya Slussen och Södermalms vibrerande innerstadspuls runt Nytorget. Sofiahusen kommer att bidra till än mer liv och rörelse i området vilket tillsammans med hela Slussens omdaning verkligen sätter Södermalm på kurs mot att bli Stockholms nya inneställe, säger Lars Kinneholm, vd för Slussgården.

– Vi är otroligt spända på att flytta in i de fräscha lokalerna i Sofiahusen hos Slussgården som är perfekta för våra växande behov, och ser verkligen fram emot ett spännande samarbete under projektplaneringen, säger Anna Trygg, Country Manager på Avaus.

Savills är rådgivare åt Slussgården vid uthyrningen av projektet Sofiahusen på Södermalm.

– Sedan lanseringen av Sofiahusen har vi haft en mycket god aktivitet av intressenter och det är tydligt att Slussgårdens höga ambitionsnivå på det här projektet har gett resultat. Ett miljötänk med solpaneler och trästomme samt generös takhöjd och väl tilltagna terrasser ligger helt rätt i tiden och det är roligt att se att företag satsar på riktigt fina ytor för att locka tillbaka sina medarbetare till kontoren, säger Jessica Gräsberg, Head of Agency på Savills.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration