Scius Partners hyr ut 3 600 kvadratmeter i Hagastaden

Scius Partners har hyrt ut cirka 3 600 kvadratmeter i det nyutvecklade Fenix i Hagastaden, Stockholm, till Addnode Group och HSB Riksförbund.

Skriven av Redaktionen 2023-02-01 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fenix.
Bild: Per-Erik Adamsson


Addnode Group är en börsnoterad koncern som förvärvar, driver och utvecklar entreprenörsdriva IT-företag. Addnode Group förhyr cirka 2 500 kvadratmeter i Fenix.

HSB utvecklar och förvaltar boende för över en miljon människor i Sverige. HSB placerar sina nationella bolag till Fenix och hyr cirka 1 100 kvadratmeter.

— Fleminggatan har tjänat HSB väl genom åren, nu vill vi bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare med flexibla arbetssätt, som det nya kontoret kan erbjuda. Dessutom kommer kontoret vara en central punkt för hela HSB och våra samarbetspartners. Vi kan dessutom utföra samma arbete med bara en tredjedel av dagens kontorsyta. säger Pernilla Bonde vd HSB.

HSB:s nuvarande kontor på Fleminggatan 41 har varit huvudkontor sedan 1939, då fastigheten byggdes av HSB. Fastigheten såldes 2013 av HSB till Afa fastigheter, men ägs idag av Union Investment.

– Även om Fleminggatan har gamla HSB-anor känns det rätt och riktigt att flytta. HSB fyller 100 år i år och det här blir ett spännande startskott för HSBs fortsatta utveckling, säger Pernilla Bonde, vd HSB.
HSB lämnar lokalerna på Fleminggatan 41 den 30 april. Under perioden fram till inflytt hos Fenix i Hagastaden kommer en temporär kontorslösning att skapas.

– Vi är mycket glada att välkomna dessa välkända hyresgäster till Fenix. Det är en spännande mix av bolag som nu samlas i fastigheten, inklusive bland andra bolag med 100 åriga traditioner, globala dataspelsutvecklare och industribolag med miljö- & hållbarhetsambitioner. Gemensamt är att de uppskattar helheten som Fenix koncept erbjuder företag och framförallt dess anställda, säger Mikael Freudmann, vd Scius Partners.

Fenix erbjuder unika kontorslokaler belägna i centrala Stockholm, med generösa takhöjder och industriella karaktärsdrag. Fenix är den första fastigheten i Norden som uppnår den högsta Wired Score-certifieringen, Platinum, i kombination med BREEAM Excellent och WELL Guld certifieringar. Fenix erbjuder sina hyresgäster bemannad reception, gym, konferenser, takbar och restaurang.

Avanti Partners och Studio Stockholm har hjälpt Scius i uthyrningsarbetet. Addnode Group och HSB har biträtts av Tenant & Partners.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration