Vasakronan rekryterar ny chef för handel i Stockholm

Henriette Johansson blir ny chef för Vasakronans handelsaffär i Stockholm. Hon efterträder Sofie Landqvist Borg som lämnar Vasakronan av familjeskäl.

Skriven av Redaktionen 2022-12-07 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Henriette Johansson.
Bild: AMF Fastigheter


Sofie Landqvist Borg, chef handel Stockholm, flaggade under hösten för att hon av familjeskäl kommer att flytta tillbaka till sin barndoms stad Karlskrona. I samband med det påbörjades en rekrytering av hennes efterträdare och nu är det klart att det blir Henriette Johansson som blir ny chef handel i Stockholm.

Henriette Johansson har ett långt förflutet inom retail, bland annat från Ikea Group. Hon kommer närmast från AMF Fastigheter och en tjänst som affärsutvecklare men har tidigare varit både centrumchef för Fältöversten, Ringen och Västermalmsgallerian, chef marknadsområde Urban Escape Stockholm city och chef för stadsrum och retail.

– Vilka aktörer och verksamheter som finns i gatuplan har stor betydelse för totalupplevelsen av våra områden. Det som händer i ögonhöjd bygger attraktivitet och skapar ett sammanhang för både besökare och de som bor eller jobbar högre upp i husen, säger Anna Nordin, chef Stockholm.

– Varje stråk och område har sina förutsättningar och sin potential. Vår uppgift är att på kort och lång sikt skapa optimala förutsättningar för aktörer och koncept som vill synas och verka i staden. Det arbetet kommer Henriette ha en viktig roll att leda och utveckla, säger Anna Nordin, chef Stockholm.

Henriette Johansson tillträder sin nya tjänst mitten av februari och ingår då i ledningsgruppen för Kund och marknad Stockholm.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration