Ytterligare en världsledande aktör till Forskaren

Vectura tecknar hyresavtal med om 1 700 kvadratmeter med Atlas Antibodies.

Skriven av Redaktionen 2022-11-22 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Forskaren.
Bild: Siarhei Thor


Fastighetsbolaget Vectura har tecknat hyresavtal med det svenska biomedicinska företaget Atlas Antibodies. Uthyrningen om 1 700 kvadratmeter blir bolagets nya huvudkontor med framtidens arbets- och labbmiljöer i Forskaren på Hagaplan 1. Atlas Antibodies är en ledande global utvecklare av antikroppar för biomedicinsk forskning. Under andra kvartalet 2024 blir bolaget en del av Forskaren och kommer bidra till Vecturas vision om en plats för innovativa samarbeten.

I Forskaren kommer svenska Atlas Antibodies bedriva biomedicinsk forskning och utveckling. Företaget startades 2006 i samband med projektet Human Protein Atlas. Ett unikt världsledande försök att skapa en komplett karta över mänskligt proteinuttryck och lokalisering i normala vävnader, cancerformer och cellinjer. Atlas Antibodies nya huvudkontor i Forskaren blir på en yta om 1 700 kvadratmeter med både kontors- och labbmiljöer.

I hjärtat av Hagastaden skapar Forskaren en unik mötesplats för näringsliv, akademi och forskning. På entréplan bjuds allmänheten in till Urban Delis nysatsning och Tekniska Museets nya etablering. Tillsammans med husets life science aktörer blir Forskaren destinationen för nya idéer och kunskapsutbyte.

- Det känns riktigt roligt att en världsledande aktör som Atlas Antibodies väljer Forskaren som bas för sitt nya huvudkontor. Atlas Antibodies blir ännu en life science aktör som uppfyller vår vision om byggnaden; att i förlängningen bidra till att rädda liv. Vi är övertygade om att deras närvaro kommer att stärka Forskaren som mötes- och samverkansplats ytterligare tillsammans med andra aktörer i huset, säger Micael Averborg, Affärsutvecklingschef Vectura.

- För Atlas Antibodies är flytten till ett nytt huvudkontor ett viktigt steg i vår progressiva tillväxtstrategi. På Forskaren kan vi dra nytta av nya toppmoderna anläggningar och en stimulerande vetenskaplig miljö – precis som vi kommer att bidra till att göra Forskaren till ett levande och progressivt nav för kommersiell bioteknik och hälsovetenskap, säger koncernchef Nille Klæbel på Atlas Antibodies.

Forskaren beräknas så helt klart under fjärde kvartalet av 2023 och då förväntas de första hyresgästerna flytta in. Atlas Antibodies inflyttning sker under andra kvartalet av 2024.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration