Studio Stockholm utformar kontoren i nya Sturekvarteret

Studio Stockholm Arkitektur har tilldelats uppdraget att utveckla cirka 21 000 kvadratmeter kontorsyta i nya Sturekvarteret.

Skriven av Redaktionen 2022-11-09 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Studio Stockholm ritar kontorsytorna i nya Sturekvarteret.
Bild: Sturegallerian AB


– Platsens historia, läge och varumärke gör detta till ett unikt projekt, både lokalt och nationellt. Vår ambition är därför att med fokus på kvalitet och långsiktighet skapa en helt ny referenspunkt på den svenska kontorsmarknaden, säger Alessandro Cardinale, partner på Studio Stockholm.

Under våren antogs detaljplanen för Stureprojektet och med detta accelererade också arbetet i kvarteret. Som ett led i detta har Studio Stockholm tilldelats uppdraget att utveckla kontorsytan i fastigheterna belägna på Birger Jarlsgatan 18 (Marmorhallarna), Stureplan 4 och Grev Turegatan 3–5 (Ostermans), ovanpå Sturegallerian. Uppdraget omfattar strategi och konceptutveckling för de totalt cirka 21 000 kvadratmeter kontor fördelade på cirka 16 000 kvadratmeter nyproduktion och cirka 5 000 kvadratmeter ombyggnation som ska stå färdiga under 2026.

– Det här är ett projekt som passar Studio Stockholms projektportfolio. Det är ett storskaligt och komplext transformationsprojekt med höga ambitioner och inom ramen för våra specialistområden – kommersiell utveckling. Vi är därför väldigt förväntansfulla inför att med utgångspunkt i detta bidra till att förverkliga visionen med nya Sturekvarteret, säger Alessandro Cardinale.

– För Stureprojektet har vi valt samarbetspartners som vi vet är bäst på marknaden. Studio Stockholm är i erkänd framkant när det kommer till konceptutveckling, kontorsutveckling och komplexa transformationsprojekt och vi känner oss därför trygga med att de kommer skapa en unik kontorsprodukt för Sturekvarteret, säger Carl Johansson, ansvarig för kontorsutveckling och uthyrning på TAM.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration