Platzer och Bockasjö hyr ut stort i Sörred Logistikpark

Platzer och Bockasjö har skrivit avtal med en internationell fordonstillverkare som etablerar sig på 13 000 kvadratmeter i Sörred Logistikpark. Hyresavtalet är på tre år med grön bilaga och planerad inflyttning april 2023. Uthyrningen innebär att dryga 90 000 kvadratmeter av Platzers och Bockasjös gemensamma satsning Sörred Logistikpark är uthyrt.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-09-22 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sörred Logistikpark.
Bild: Platzer


Platzer och Bockasjö välkomnar en större internationell fordonskoncern som hyresgäst i Sörred Logistikpark. Företaget etablerar sig på dryga 13 000 kvadratmeter LOA i en nyproducerad logistikbyggnad om totalt 43 000 kvadratmeter LOA på fastigheten Sörred 8:12. Hyresavtalet är på tre år med grön bilaga och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE Excellent. Beräknat tillträde är april 2023.

Sörred Logistikpark har ett attraktivt logistikläge nära fordonsindustrin och Göteborgs hamn i Torslandaområdet. Under 2022 har JV-bolaget hyrt ut drygt 90 000 kvadratmeter LOA av logistikparkens totala 135 000 kvadratmeter. Kvarvarande ytor består av två byggnader om 30 000 kvadratmeter respektive 15 000 kvadratmeter. I och med dagens uthyrning är logistikparkens största byggnad om 43 000 kvadratmeter LOA uthyrd. Förutom fordonstillverkaren etablerar sig även Schenker Logistics i byggnaden.

– Avtalet bekräftar återigen det stora intresset för att etablera sig i Sörred Logistikpark. Vi gläds åt att få vara en samarbetspartner åt denna internationellt etablerade fordonstillverkare och att vi kan leverera en lösning på deras lokalbehov. Sedan januari i år har vi hyrt 90 000 kvadratmeter i parken, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö.

– Sörred Logistikpark visar hur kombinationen mellan strategiskt läge och en attraktiv produkt med höga hållbarhetsambitioner attraherar starka partners. Vi är väldigt glada över att bidra till både fordonskoncernens och Göteborgsregionens fortsatta tillväxt, säger P-G Persson, vd på Platzer.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration