Första hyresgästen till Uppsala Lighthouse klar

Intresset för att etablera sig i företagskvarteret Främre Boländerna är stort och redan nu har Castellum tecknat avtal med en framtida hyresgäst.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-09-22 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Uppsala Lighthouse i Främre Boländerna.
Bild: WalktheRoom


Främre Boländerna är tänkt att bli Uppsalas nya, centrala etableringsområde för innovationsföretag. Här kommer Castellum skapa hållbara arbetsplatser för företag inom Life science, innovation och Tech. Redan nu är första hyresgästen till Uppsala Lighthouse klar, det blir Heat Restauranger som flyttar in på bottenplan.

– Det känns jätteroligt att ha hittat ett samarbete med en väldigt duktig restaurangentreprenör, det är viktigt att vi bäddar för bra service i området och det här är ett steg i rätt riktning, säger Theresa Söderlund, projektuthyrare vid Castellum i Uppsala.

– Vi är mycket glada över att redan i en tidig fas ha hittat ett samarbete med Castellum gällande Främre Boländerna. Området har extremt stor potential med sitt fantastiska läge och vi ser fram emot att kunna erbjuda vår hemlagade lunch till hyresgäster och besökare i området. Vi ser mycket fram emot att ta emot de första gästerna om ett par år på Heat Uppsala Lighthouse, säger Jesper Hofmann, vd på Heat Restauranger.

Detaljplanen för första etappen av Främre Boländerna har vunnit laga kraft. Preliminär inflytt beräknas till år 2025.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration