Stjärnkrögare öppnar nytt hos Humlegården

Nya restaurangkonceptet Enjoy Bazaar har slagit upp sina portar på Engelbrektsplan i Stockholm. Bakom den innovativa satsningen står den välrenommerade krögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-09-08 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Enjoy Bazaar öppnar på Engelbrektsplan i Stockholm.
Bild: Emil Fagander


T-House vid Engelbrektsplan är beläget intill Humlegården och Kungliga biblioteket, ett stenkast från Stureplan. Den 260 kvadratmeter stora lokalen sträcker sig över två våningar och har en tillhörande uteservering i parken strax intill. Här etableras ett nytt och spännande restaurangkoncept – Enjoy Bazaar, skapat av Daniel Höglander och Niclas Jönsson.

Duon står bakom den tvåstjärniga Michelinkrogen Aloë i Långbro, restaurangerna på botiquehotellet Villa Dagmar och Black Milk Sushi i Älvsjö med fokus på takeaway. Nu tar de steget vidare med Enjoy Bazaar som är en del av en innovativ plattform som rymmer hela fyra olika matkoncept och uttryck – Black Milk Sushi, Stacks, Boca Sueca och Wake. Black Milk Sushi fyller gapet mellan fine dining-sushi och takeaway-sushi, Stacks erbjuder hamburgare med tillbehör, Boca Sueca består av mexikanska tortillarätter med en svensk twist, Wake serverar hälsosamma rätter. I den nya restaurangen vid Engelbrektsplan har gästerna möjlighet att beställa rätter från alla fyra koncepten genom krögarnas satsning på ett så kallat ghost kitchen, som fokuserar på leveransmåltider där maten tillagas på andra platser än där den serveras.

– Vi är mycket glada över att få välkomna ett innovativt restaurangkoncept med välrenommerade och etablerade krögare till T-House. Vår ambition är att utveckla Engelbrektsplan till en ny målpunkt i city, som är intressant och attraktiv för både de som besöker platsen, bor eller arbetar i området. Enjoy Bazaar kommer att bli ett mycket starkt tillskott som bidrar till upplevelsen av Engelbrektsplan, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården.

I arbetet med att finna rätt lokal för etableringen har läget och omgivningen varit en viktig utgångspunkt. Här skapas en spännande miljö där man både tar tillvara på lokalens karaktär och samtidigt adderar en modernitet genom den specialritade inredningen. Restauratörerna har ett samarbete med Stora Enso, som syftar till att utveckla återvinningsbara produkter – allt från mat till bestick och inredning. Ambitionen är att skapa Sveriges första helt återvinningsbara restaurang.
Kelp chair är en 3D-printad stol av återvunna fisknät och träfiber, som vid slutet av sin livscykel kan malas ner och skapa nya material. Stolen ska påminna om de livsviktiga havsmiljöerna och de utmaningar de står inför. Kelp chair är designad för Enjoy Bazaar av den Stockholmsbaserade designstudion Interesting Times Gang.

– T-House ligger väldigt centralt och platsen är både anrik och väletablerad, det är många som bor och arbetar i området. Vi tilltalades av läget och lokalen kändes bra direkt. Restaurangen är en viktig del i vår nya satsning, som tar utgångspunkt i en idé om att erbjuda nya kulinariska upplevelser och sammankoppla detta med branschförändrande hållbarhetsprodukter. Parallellt med restaurangen är det digitala lagret en central del av upplevelsen och Enjoy Bazaar kommer att fungera som en digital samlingsplats för alla koncept, säger Daniel Höglander.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration