Archus startar kontor i Östergötland

Nu etablerar sig Archus i syd, Östergötland, och får därmed en lokal närvaro även i denna expansiva region. Satsningen leds av Cecilia Aldén, vd, och Julia Svärd, vice vd och landskapsarkitekt.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-08-24 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Sofia Hydén, Cecilia Aldén och Julia Svärd.
Bild: Archus


Archus, som startade för drygt 35 år sedan, finns sedan tidigare i Västerås, Stockholm, Uppsala och Borlänge. Archus har sedan en tid planerat för en etablering på den marknaden och med rekryteringen av Cecilia Aldén och Julia Svärd blir den ambitionen nu verklighet. Archus är redan idag delaktiga i flertalet projekt i Östergötland och därför är detta ett naturligt nästa steg att ta.

Cecilia Aldén och Julia Svärd kommer båda närmast ifrån Arqly där de haft ledande positioner som vd respektive affärsområdeschef arkitektur.

– Etableringen av Archus i Syd är ett viktigt steg i vår strävan att hela tiden kunna erbjuda kunden ett helhetsgrepp från tidiga skeden till projektgenomförande. Det ger oss en lokal plattform att bygga vidare på, med målbilden att tillsammans med våra kunder skapa morgondagens samhälle idag. Cecilia ansluter till vår koncernledning och kommer där bidra stort med både sin kompetens och sitt driv, säger Gustav Källén, koncernchef på Archus.

– Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av Archus. De har lyckats kombinera närheten och det personliga i det mindre företaget med spetskompetensen hos det större. Att etablera Archus i Syd är en utmaning vi tar oss an med stort engagemang och en enorm motivation, säger Cecilia Aldén.

Julia Svärd kommer att ingå i ledningsgruppen för Arkitektur och med sin kompetens bidra för att utveckla det erbjudandet ytterligare.
Archus vill expandera och letar redan nu fler förmågor som tillsammans med Cecilia Aldén och Julia Svärd vill befästa varumärket i Östergötland.

– Är du nyfiken på Archus och vill veta mer om oss som arbetsgivare eller vårt utbud av tjänster så är du varmt välkommen att kontakta oss, säger Julia Svärd.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration