Blue Tomato gör Sverigepremiär hos Bygg-Göta

Den sista butiken i Bygg-Götas stora ombyggnad på Kungsgatan/Vallgatan hyrs av det österrikiska brädsportsföretaget Blue Tomato.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-07-20 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Blue Tomato tar plats hos Bygg-Göta.
Bild: Bygg-Göta


Blue Tomato har i dagsläget 65 butiker i 6 olika länder i Europa och etableringen på Vallgatan blir deras första butik i Sverige.

Den nya butiken är 260 kvadratmeter och öppnar i mitten på augusti.

– Det känns fantastiskt roligt att vi har lyckats få Blue Tomato till Sverige och extra kul att det blir till Vallgatan i Göteborg. Vi har verkligen satsat på Vallgatan med renoverade fasader, utsmyckning, belysning och nya butiker och gatan har ökat sitt besöksantal rejält under våren! Att gatan får en bra mix av butiker som gör gatan både intressant och välkomnande har varit en viktig del, säger Linda Neidert, uthyrningschef på Bygg-Göta.

Blute Tomato grundades 1988 som en snowboardskola av den österrikiske snowboardåkaren Gerfried Schuller. 1994 öppnade den första officiella Blue Tomato butiken. 1999 öppnades den första webbshoppen som idag är plattform för runt 500 olika märken inom snowboard, freeski, surf, skateboard och freestyle.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration