Genesta hyr ut 6 000 kvadratmeter till Plantagen

Plantagen kommer till Arninge centrum. Växtvaruhuset öppnar en 5 000 kvadratmeter stor trädgårdsbutik med tillhörande utemarknad på 1 000 kvadratmeter i det populära handelsområdet som ägs av Genesta.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-06-29 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Plantagen öppnar i Arninge centrum.
Bild: Genesta


– Plantagen passar perfekt in i mixen vi har skapat här i Arninge centrum och bidrar starkt till att området blir en viktig handelsplats och regional stadsdelskärna i nordöstra Stockholm, säger Emma Stenlund hos Genesta.

I dag huserar Ica Kvantum i lokalen som ska byggas om till det stora växtvaruhuset.

Plantagen som i skrivande stund har 43 butiker i Sverige och totalt 129 i Norden, ser att trädgårdsintresset i hela Stockholmsområdet växer.

– Plantagen har stora planer och en viktig del är att öka vår närvaro i Stockholmsområdet. Arninge centrum är både väletablerat och omtyckt, så det här känns verkligen bra, säger Gunstein Hansen, fastighetsdirektör hos Plantagen.

I takt med utvecklingen av Arninge väljer fler och fler aktörer att etablera sig här. Sen Genesta tog över fastigheterna 2017 har den ena fastigheten byggts om till modern volymhandel med Dollarstore, Jula, Elon, Hööks samt restaurangerna Bores och Chop Chop.

Plantagen blir granne med Arken Zoo, som öppnar i augusti, samt på de övre planen Nordic Wellness som öppnar i september, Familjeläkarna efter sommaren och Arninge Hälsan, med aktörer inom hälsa och välmående, som redan har öppnat.

– Plantagen ska finnas där människor är. Vi har länge letat efter rätt etableringsområde i Stockholm. Arninge har många kvaliteter; området växer och med tanke på alla nya bostäder, arbetsplatser och det nya resecentrumet så känns Arninge Centrum perfekt för oss, säger Hansen.

CBRE har bistått Genesta i uthyrningen med Plantagen.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration