Wihlborgs hyr ut på Ideon i Lund

Wihlborgs har tecknat avtal med tre olika hyresgäster om totalt 4 200 kvadratmeter i Nya Vattentornet 4 (Cube) på Ideon. En av de nya hyresgästerna är MAX IV (Lunds universitet) som flyttar in den 1 oktober.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-06-16 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Nya Vattentornet 4 ("Cube") på Ideon.
Bild: Alexander Olivera


Verksamheten inom den nationella forskningsanläggningen MAX IV växer och därmed även behovet av kontorsplatser. Lunds universitet kommer därför för MAX IV:s räkning att hyra 1 000 kvadratmeter i Cube för primärt stödfunktioner samt viss forskning och övervakning på distans.

Övriga hyresgäster som nyligen tecknat avtal i fastigheten är ett SaaS (Software as a Service)-bolag som utvecklar lösningar för e-handel genom en AI-baserad plattform och som hyr 2 100 kvadratmeter med inflyttning den 1 augusti 2022, och en mjukvaruleverantör som hyr 1 100 kvadratmeter med inflyttning den 1 januari 2023.

Cube, som är ritat av arkitekten Gert Wingårdh, färdigställdes 2007 och är miljöcertifierad med LEED Guld. Företag som väljer att etablera sig här blir grannar med teknikbolag som Sony, Schneider Electric, Sigma Connectivity och Element Logic.

– Cube har under de senaste åren uppgraderats och omvandlats till en attraktiv och hållbar multi-tenant-fastighet. Här finns moderna och yteffektiva kontor, bra service och goda kommunikationer. Den samverkan och de utbyten av kunskap och innovation som finns på området är dessutom svårslagen, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration