Skandia Fastigheter bygger 12 000 kvadratmeter i Arenastaden

Till hösten påbörjas uppförandet av det nya kontorshuset Ballongflygaren i Arenastaden. Bredvid Solnas pendelstation, invid Icas huvudkontor och mittemot Westfield Mall of Scandinavia blir cirka 12 000 hållbarhetsklassade kvadratmeter tillgängliga i början av 2025.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-05-19 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Ballongflygaren.
Bild: Archus arkitekter


Kontorsmarknaden i Solna/Arenastaden är stark och många stora företag väljer att förlägga sina huvudkontor här, varav Vattenfall, SEB, Telia och Ica är några. Med tillgänglighet via både Solna station, tvärbanan, flertalet busslinjer och cykelvägar är efterfrågan är fortsatt hög och nu tillför Skandia Fastigheter området nya möjligheter i form av ett enligt BREEAM-certifierat kontorshus med låg energiförbrukning, bra inomhusmiljö, låg vattenförbrukning och rening av dagvatten.

– Det här blir ett attraktivt tillskott av arbetsplatser i Arenastaden för företag som värdesätter lättillgängliga och flexibla kontor hos en hyresvärd som förstår vikten av kontoret som företagets hem och plats för kulturbyggande, samverkan och utveckling. Här blir det också extra features som tillhörande garage, generös cykelparkering och omklädningsrum för alla kontorshyresgäster. Ovanpå alltsammans placerar vi två stora takterrasser och utanför entrén kommer staden att anlägga ett torg med plats för en framtida hyresgästs uteservering, säger Bo Jansson, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Skandia Fastigheter har en lagakraftvunnen detaljplan i Solna/Arenastaden, som innebär en förtätning och stadsutveckling av Ballongberget (i dag 300 bostäder med hyresrätt) med tre nya kvarter inklusive bostäder, kontor, förskola och ett torg. Parallellt med att det nya kontorshuset byggs kommer Solna stad att anlägga det kommande torget samt en bro, för en tydligare sammanlänkning av Ballongberget och området på andra sidan järnvägsspåren.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration