Polestar expanderar – öppnar satellitkontor i Trollhättan

Elbilstillverkaren Polestar blir nästa i raden av expansionsstarka företag att etablera sig på Innovatum District i Trollhättan. På ytor om 700 kvadratmeter kontor och 500 kvadratmeter verkstad har 20-talet medarbetare redan flyttat in i Gunnar W Anderssons passage.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-03-23 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Polestar expanderar till Trollhättan.
Bild: Polestar


Polestar, som bara funnits sedan 2017, har en häftig expansionskurva bakom sig och framtiden ser onekligen ljus ut för Göteborgsföretaget som tillverkar elbilar i prestandasegmentet. I takt med att Polestar fortsätter sin globala expansion med flera nya bilmodeller utökar elbilsföretaget nu sin verksamhet med nya lokaler på Innovatum District i Trollhättan. Ett 20-tal medarbetare har redan flyttat in i de 700 kvadratmeter stora kontorsytorna och den 500 kvadratmeter stora verkstaden. Fokus för Trollhättekontoret är utveckling och provningsverksamhet.

– Det finns en hög kompetens inom automotive i Trollhättan, men också en stark tradition som både lever kvar och frodas sedan Saab-tiden. Många av mina medarbetare bor i Trollhättan så det var också av omtanke om dem som gjorde att valet föll på Innovatum District. Polestar fortsätter att växa och inte minst på forsknings- och utvecklingsavdelningen behöver vi rekrytera, och vi vet att det finns många med rätt kompetens i Trollhättan och övriga Västsverige, säger David Ekholm, som ansvarar för elmotorutveckling och transmissionsutveckling och dessutom är ansvarig för Polestars etablering av kontoret på Innovatum District.

Kraftstadens vd Anders Torslid menar att Polestars starka varumärke linjerar med både Innovatum Districts och Trollhättans utvecklande profiler.

– Både Polestar och Trollhättan är omtalade för att visa mod och våga prova nya vägar. Förutsättningarna för att 1+1 ska bli 3 i känns optimala i denna kombination, säger Anders Torslid.

Helena Kortered, näringslivschef i Trollhättans Stad menar att Polestars etablering i Trollhättan bekräftar stadens allt starkare position inom framtidens mobilitet.

– Vi är en attraktiv techstad även i praktiken, säger Helena Kortered.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration