Volvo Cars blir första hyresgäst i Sörred logistikpark

Volvo Cars blir första hyresgästen i Sörred logistikpark i Göteborgsstadsdelen Torslanda, som utvecklas av Platzer och Bockasjö. Avtalet är på tio år med grön bilaga och omfattar 22 900 kvadratmeter LOA nyutvecklad logistikbyggnad på fastigheten Sörred 7:21.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-03-09 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Volvo Cars flyttar in i Sörred logistikpark.
Bild: Sörred logistikpark


Platzer och Bockasjö har tecknat avtal med Volvo Cars om att hyra 22 900 kvadratmeter LOA nyutvecklad logistikbyggnad i Platzer och Bockasjös gemensamma JV-bolag Sörred logistikpark. Hyresavtalet är på tio år med grön bilaga. Logistikbyggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE Excellent och utrustas med bergvärme med värmeåtervinning samt en solcellsanläggning om 500 kW. Beräknat tillträde är den 1 mars 2023 med förtida tillträde av vissa lagerytor den 15 december 2022.

– Nu har startskottet gått för Sörreds logistikpark. Vi ser fram emot att bygga en av branschens mest hållbara logistikbyggnader för Volvo Cars räkning. Detta är den första affären som vi gör inom vårt gemensamma JV-bolag. Med cirka 105 000 kvadratmeter kvar att utveckla i Sörred logistikpark står vi redo att möta marknadens efterfrågan på moderna logistikytor nära såväl fordonsindustri som Göteborgs hamn, säger Joakim Hedin, vd för Bockasjö.

För Platzer innebär detta att bolaget gemensamt med Volvo Cars har beslutat att Volvo Cars etablerar sig på i Sörred logistikpark i stället för på fastigheten Syrhåla 3:1.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna vår första hyresgäst till Sörred logistikpark. Genom detta upplägg har vi tillsammans med Bockasjö möjliggjort en långsiktig etablering för Volvo Cars i Sörred logistikpark. Samtidigt tillgängliggör vi marken på Syrhåla 3:1 i direkt anslutning till Volvo Cars och Northvolts nya batterifabrik för kommande etableringar av Volvo Cars eller andra intressenter, säger P-G Persson, vd på Platzer.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration