Rituals nordiska huvudkontor till Humlegårdens lokaler

Rituals Cosmetics har tecknat ett femårigt avtal med Humlegården om kontorslokaler på cirka 500 kvadratmeter på Biblioteksgatan 29 vid Engelbrektsplan. Här etableras bolagets nordiska huvudkontor. Inflyttning sker den 1 september 2022.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-03-09 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Rituals etablerar sitt nordiska huvudkontor på Biblioteksgatan 29.
Bild: Jonas Malmström


Humlegårdens fastighet på Biblioteksgatan 29 har ett attraktivt läge mittemot Kungliga biblioteket, strax intill Engelbrektsplan och Stureplan. Här erbjuds flexibla kontor i en modern miljö, ett stort gym, reception, coworking, konferensrum samt cykel- och bilparkering. Rituals sökte effektiva lokaler som möter medarbetarnas behov och där det finns utrymme för fortsatt expansion. Viktigt var även läget och tillgången till service.

– Vi ser ett stort intresse för Engelbrektsplan och är glada över att ett spännande varumärke som Rituals har valt att etablera sig här. Rituals syn på kontorets roll och ambitiösa vision är inspirerande, och vi ser fram emot att tillsammans få utveckla en arbetsplats som kan möta morgondagens krav på en attraktiv miljö, där både företaget och medarbetarna kan växa, säger Peter Lind, fastighetschef på Humlegården.

Ambitionerna är höga och målsättningen är att skapa en attraktiv arbets- och mötesplats för Rituals drygt 45 medarbetare. Inflyttningen sker 1 september 2022.

– Vi är mycket förväntansfulla över att snart flytta till vårt nya kontor, som skräddarsys för att passa våra behov och vårt varumärke. Humlegården förstår vår vision, där vi vill skapa ett kontor som är inspirerande och sticker ut. Att dessutom ha närheten till Stockholms puls och tillgång till husets olika resurser är ovärderligt och mycket attraktivt för våra medarbetare, säger Joakim Klingsell, vd Rituals Norden.

Samarbetspartners i projektet: Sweco (arkitekter) och Metrolit Byggnads AB (byggentreprenad).


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration