Stena Fastigheter tecknar avtal i Stuveriet på Masthuggskajen

Wallenius Wilhelmsen flyttar in i Stena Fastigheters nybyggda kontorshus Stuveriet på Masthuggskajen. Det globala fraktbolaget flyttar sitt göteborgskontor från Klippan till mer centrala delar, nära kajen och Järntorget. Inflyttning sker 1 juni 2022.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-03-03 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Stuveriet.
Bild: Stena Fastigheter


– Vi är väldigt glada över att få välkomna Wallenius Wilhelmsen till Masthuggskajen och vårt nya hållbara kontorshus Stuveriet. Här får de ett modernt kontor med spännande arkitektur i ett av stadens mest attraktiva lägen utmed vattnet, nära Järntorget och Långgatorna med sitt breda utbud av kulturliv och restauranger, säger Agneta Kores, vd för Stena Fastigheter Göteborg.

Wallenius Wilhelmsen är ett globalt bolag inom frakt och fordonslogistik. Bolaget finns i 29 olika länder och har sitt huvudkontor i Oslo, Norge. Med flytten till Stuveriet på Masthuggskajen får bolagets göteborgskontor nya moderna lokaler i ett LEED premium-certifierad kontorshus. Inflyttning sker 1 juni 2022.

– Vi hade växt ur vårt kontor och letade efter nya, moderna lokaler. Stuveriet passar oss perfekt och här kan vi fortsätta att växa. Vi ser fram emot att flytta in och bli en del av Masthuggskajen, säger Nikolai Nymoen, General Manager på Wallenius Wilhelmsen i Sverige.

Stena Fastigheter bygger just nu Stuveriet, ett kontorshus med storslagen utsikt, i den nya stadsdelen Masthuggskajen, nära Järntorget i Göteborg. Den 16 våningar höga kontorsdelen byggs samman med den befintliga byggnaden som fått två extra våningar. Stuveriets åskblå fasad byggs i återvunnen aluminium och ger byggnaden ett karaktäristiskt utseende.

Förutom Wallenius Wilhelmsen har Stena Fastigheter även tecknat hyresavtal med BatteryLoop , ett bolag inom Stena Metall-koncernen, och managementbolaget Ekan Management. Stena Fastigheter har också sitt huvudkontor och göteborgskontor i fastigheten.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration