Atrium Ljungberg hyr ut till Fintech-enhörning

Det internationella betallösningsföretaget Pleo flyttar i sommar sitt svenska kontor till Atrium Ljungbergs fastighet på Drottninggatan i centrala Stockholm. Företaget är inne i en expansiv fas och räknar med att utöka personalstyrkan i Stockholm, från 20 till 100 personer kommande år.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-03-03 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Fastigheten Skotten 6 i korsningen Drottninggatan-Kungsgatan.
Bild: Jeanette Hägglund


Pleo erbjuder en helhetslösning för hantering av företags utgifter. I lösningen ingår smarta betalkort och en app som automatiserar utgiftsrapporter och eliminerar behovet av manuell utgiftshantering. Över 20 000 företag i sex länder använder idag Pleos lösningar.

Företaget grundades i Köpenhamn år 2015 och blev förra året Skandinaviens yngsta enhörning, värderat till 4,7 miljarder dollar. Teamet består av över 570 anställda baserade i Köpenhamn, Stockholm, Berlin, Madrid och London.

– Vi planerar att öka personalstyrkan kraftigt under 2022 och härliga lokaler i ett perfekt läge kommer att underlätta processen, säger Sebastian Klintberg, Country Manager Sweden på Pleo.

Fastigheten Skotten 6 i korsningen Drottninggatan-Kungsgatan. Byggnaden har en stark historisk förankring i Stockholm och var länge känt som "Bohagshuset", en del av det gamla PUB-varuhuset. I dag består huset av kontorslokaler i sex plan med butiker i bottenvåningarna.

– Vi är riktigt glada att få bidra till Pleos framgångsresa och ser fram emot att få följa deras utveckling på nära håll, säger Catarina Lennartsson, Leasing Manager på Atrium Ljungberg.

Pleo får tillträde till de 1 250 kvadratmeter stora lokalerna i början av juli. Hyresavtalet med Pleo är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration