Balder och Hedin storsatsar i Linköping

I en gemensam storsatsning i Linköping uppför fastighetsbolaget Balder sex nya fullserviceanläggningar för Hedin Mobility Group AB. Först ut är nya Porsche Center Linköping som invigs 25 februari och blir Nordens första fullserviceanläggning enligt det nya konceptet Destination Porsche. Under 2022 kommer ytterligare två märkesanläggningar att invigas och tre att byggstartas.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-02-23 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Balder och Hedin Bil storsatsar.
Bild: Destination Porsche Yangcheng


På en bruttototalyta om cirka 15 000 kvadratmeter i området Mörtlösa, längs E4:an vid norra infarten till Linköping kommer Hedin Mobility Group att etablera sig med totalt sex nya fullserviceanläggningar. Fastighetsägare och byggherre är Balder som i och med färdigställandet av fullserviceanläggningarna i Mörtlösa hyr ut omkring 50 fastigheter till Hedin Mobility Group AB runt om i landet.

– Vi är mycket glada över vårt nära samarbete med Balder och tilltron de har till Hedin Mobility Group som deras hyresgäst. Platsen utmed E4:an som vi valt för de sex fullserviceanläggningarna är helt optimal för bilförsäljning och service. Det är även en stor ära att den första är Nordens första Destination Porsche anläggning, säger Anders Hedin, ägare och vd, Hedin Mobility Group AB.

– Hedin Bil och Balder har en lång och fin historia tillsammans som nu förstärks än mer genom vår gemensamma satsning i Linköping. Platsen för de nya anläggningarna har mycket bra skyltläge mot E4 och självklart ska en koncern som Hedin Bil presentera sina fordon och tjänster i moderna, tillgängliga och smarta lokaler. Vi är också mycket glada och nöjda över det fina samarbetet med kommunen som har möjliggjort satsningen, säger Martin Berg, regionchef kommersiella fastigheter på Balder.

Först ut i satsningen är nya Porsche Center Linköping som slår upp portarna 25 februari. Fullserviceanläggningen är på cirka 3 500 kvadratmeter och förberedd med solcellsanläggning för strömförsörjning av såväl fastigheten som elbilladdarnas behov.

På tomten intill Porsche-anläggningen invigs Jaguar/Land Rovers nya lokaler i maj och senare i år kommer ytterligare en anläggning att färdigställas. Byggstart för de tre sista fullserviceanläggningarna är planerad till våren 2022 med invigning sommaren 2023.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration