Skanska tecknar ännu ett avtal i Citygate

Skanska har tecknat hyresavtal med Compass Group om att driva och utveckla konferenskonceptet på första våningen i kontorshuset Citygate i Göteborg. Totalt omfattar det cirka 1 280 kvadratmeter.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-02-16 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Citygate.
Bild: Skanska


Compass Group är en ledande operatör inom matupplevelser och service och kommer även att driva Citygates restaurang och café med fokus på hälsosamma och ekologiska val. Compass Group kommer dessutom att sköta driften av husets gemensamma frontdesk, vilket tillsammans gör att husets hyresgäster erbjuds ett fullservicekoncept. Konferensanläggningen beräknas öppna för bokningar i slutet av 2022.

– Det är glädjande att Compass Group ska sköta driften av konferenskonceptet. Våra hyresgäster efterfrågar mötesfaciliteter, särskilt större möteslokaler, som de nu kan boka vid behov istället för att tillgodose inom den egna lokalen, vilket ofta skapar ineffektiva ytor. Tillsammans med helheten kring restaurang, café och servicekoncept stärker vi nu Citygate ytterligare som den mötesplats vi eftersträvar, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate kommer att certifieras enligt både WELL och LEED, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Citygate kommer uteslutande att drivas med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby. Solenergin blir en viktig pusselbit i en energieffektiv lösning för huset.

– Vi är oerhört glada att få möjlighet att stärka Citygates varumärke och mål genom att vara ansiktet utåt i receptionen samt driva konferensverksamheten. Compass Group och Skanska har båda väldigt stort fokus på hållbarhetsarbete – vilket skapar en gemensam hållbar utveckling, säger Håkan Sedbo, Strategic Partnership Manager, Compass Group AB.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration