Skanska flyttar in i egna kontorsprojektet Hyllie Terrass

Skanska har tecknat ett hyresavtal för det egna regionkontoret om att flytta in på drygt 4 300 kvadratmeter i kontorsprojektet Hyllie Terrass, Malmö. Hyresavtalet är på tio år och inflyttning kommer att ske under sommaren 2023.

Skriven av Axel Ohlsson 2022-02-03 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Hyllie Terrass.
Bild: Skanska


Med sin nyskapande arkitektur blir Hyllie Terrass ett av Sveriges mest hållbara kontorshus, byggt för att uppnå netto-noll klimatpåverkan under sin livstid, och är pre-certifierat enligt SGBCs NollCO2. Utöver NollCO2-certifieringen kommer Hyllie Terrass att hållbarhetscertifieras enligt LEED samt hälsocertifieras enligt WELL. Hållbarhet genomsyrar allt, från stommen till de gröna terrasserna. Alltid med människans behov och hälsa i centrum.

– Skanskas löfte att bygga för ett bättre samhälle är något vi verkligen gör genom projektet Hylle Terrass. Därför är det extra roligt att vi inom kort kommer leva som vi lär och flytta vårt Malmökontor dit, säger Magnus Persson, vice vd, Skanska Sverige.

Hyllie Terrass omfattar tolv våningsplan om cirka 14 000 kvadratmeter och är, beläget bara ett stenkast från Hyllie Station. Det optimala kommunikations- läget tillsammans med husets miljöprofil möjliggör för företag att kunna verka hållbart i flera led. Huset är ritat av Cobe Architechts och de utmärkande gröna terrasserna bryter av fint mot den minimalistiska fasaden och ger byggnaden karaktär.

– Byggnader står för en stor del av våra utsläpp av växthusgaser, och när vi ska minska vår klimatpåverkan måste alla ta stora krafttag. Vi
kommer bland annat att använda oss av klimatförbättrad betong, återvinning och återbruk samt innovativa energilösningar (för att minska byggnadens klimatavtryck). Vi har också genom hela projektet haft ett stort fokus på hälsa och välmående. Därför känns det extra bra att Skanska nu väljer att flytta regionkontoret till Hyllie Terrass, ett projekt där vi på Skanska tillsammans tagit initiativ att testa nya vägar, säger Stefan Andersson, Projektutvecklingschef, Skanska Öresund.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration