Vasakronan hyr ut ytterligare drygt 2 600 kvadratmeter i Platinan

Det är visualiseringsföretaget Tomorrow med 380 kvadratmeter på plan 18, handelshuset STX med 275 kvadratmeter på plan 17 och it-företaget Knowit, som har tecknat avtal om drygt 2 000 kvadratmeter på plan 11 i den nybyggda fastigheten Platinan.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-09-30 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Platinan.
Bild: Felix Gerlach


Vid Nya Hisingsbrons fäste i området Lilla Bommen i Göteborg uppför Vasakronan Platinan. Fastigheten omfattar 60 000 kvadratmeter kontor, handel, service och restauranger, skybar med utsikt över älven och hamninloppet samt ett helt nytt hotell signerat Scandic med 450 rum.

Intresset för fastigheten är stort och nyligen släpptes nyheten att Poppels etablerar ett citybryggeri i gatuplan. Ytterligare några av de företag som redan har tecknat kontrakt i Platinan är EA Digital Illusions CE, Svenskt Näringsliv, IFS, Cowi, Wistrand advokatbyrå, KPMG och Korab. I huset erbjuds även 2 500 kvadratmeter Arena, Vasakronans eget coworking-erbjudande. Med de senaste förhyrningarna når Platinan en uthyrningsgrad om 91 procent.

- Att bolag som Knowit, STX och Tomorrow väljer Platinan är ett kvitto på att fastigheten erbjuder precis det som just nu efterfrågas på marknaden, det vill säga lokaler i bästa läge och som stöttar framtida arbetssätt. Inflyttningarna sker successivt med start första halvåret 2022 och vi ser fram emot att se huset och området fyllas med liv, säger Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg på Vasakronan.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration