Atrium Ljungberg tecknar hyresavtal med spelutvecklare

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med spelutvecklaren Liquid Swords i Sickla.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-09-08 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Nobelberget och Sicklastråket.
Bild: Atrium Ljungberg


Bakom bolaget står Christofer Sundberg, grundare av internationellt framgångsrika Avalanche Studios. Med några av branschens mest erfarna spelutvecklare planerar nu bolaget att växa.

– Vi gillar verkligen Sickla och precis som Liquid Swords och spelet vi utvecklar växer, så vill vi vara en del av en växande omgivning snarare än en stadsdel där 90 procent av Stockholm spelutvecklare redan är etablerade. Sickla är en växande stadsdel där mycket händer just nu. Det finns en otrolig potential att bygga upp en unik del av Stockholm i de här industrihistoriska kvarteren, och den resan vill vi vara med på, säger Christofer Sundberg, grundare av Liquid Swords.

Liquid Swords grundades 2020 och under året väntas bolaget växa kraftigt. I studion samlas idag några av branschens mest erfarna utvecklare av data- och TV-spel, med spel som Battlefield, Just Cause, Mad Max, PayDay och Grand Theft Auto på referenslistan. När den första spelprototypen är utvecklad planeras bolaget växa till ett hundratal anställda.

– Vi är otroligt glada att Liquid Swords vill växa med oss här i Sickla, säger Johanna Gattberg, affärsstrateg på Atrium Ljungberg. Sickla har alltid varit en plats för nya idéer där kreativitet och entreprenörskap har haft stor betydelse. Liquid Swords är ett fint exempel på hur nya idéer än idag har lätt att slå rot här. Vi ser också att många företag söker sig till platser som har mycket att erbjuda sina medarbetare och hur viktigt livet utanför kontoret är. Sicklas blandning av restauranger, service, kultur och inte minst möjligheten till träning en aktiv livsstil, gör att många vill etablera sig här.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration