Ny myndighet tar plats hos Wihlborgs i Lund

Wihlborgs har tecknat avtal om att hyra ut 1 300 kvadratmeter i Nya Vattentornet 2 på Ideon Science Park, Lund till Institutet för mänskliga rättigheter.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-08-12 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Institutet för mänskliga rättigheter flyttar till Ideon Science Park.
Bild: Alexander Olivera


I norra Lund pågår en spännande utveckling och Ideon Science Park är en välkänd och innovativ forskningshubb med över 400 företag och 10 000 arbetsplatser. Förutom forskning och teknikbolag ser nu även offentliga hyresgäster och myndigheter potentialen här. Den nya myndigheten Institutet för mänskliga rättigheter som ska bildas den 1 januari 2022 har nu tecknat avtal för inflyttning i vår LEED Gold-certifierad ikonbyggnad Node i Ideon Science Park.

– Det är jätteroligt att vi nu tar ett stort steg mot det konkreta bildandet av Institutet för mänskliga rättigheter. Nu kan vi börja förbereda lokalerna för verksamheten så att den får en bra start i januari. Att regeringen lokaliserat institutet till Lund är väldigt bra med tanke på den stora kompetens om mänskliga rättigheter som finns samlad i Lund och i regionen, säger Anna-Karin Lindblom, särskild utredare på Regeringskansliet.

– Etableringen av Institutet för mänskliga rättigheter innebär en bekräftelse på norra Lunds attraktionskraft. Området är sedan tidigare välkänt för sina forskningsanläggningar, men denna etablering kommer bidra till att skapa en synlighet och kännedom nationellt och internationellt. Vi är stolta över att få förtroendet från ytterligare en myndighet och ser fram emot att välkomna dem och deras medarbetare till oss, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

Institutet för mänskliga rättigheter ska inrättas den 1 januari 2022 och flyttar då in i sina nya lokaler.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration