Elgiganten väljer Glädjen

Fabege har tecknat avtal med Elgiganten på Franzéngatan 6 i kvarteret Glädjen. Nu påbörjas utformning och anpassning av moderna kontorsytor, utbildningslokaler och en trevlig innergård tillsammans med Elgiganten. Avtalet omfattar nära 2 300 kvadratmeter och löper på sju år. Inflyttning planeras i september 2022.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-08-04 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kvarteret Glädjen vid Hornsbergs strand.
Bild: Fabege


Västra Kungsholmen är ett område som fortsätter utvecklas i rask takt och är en av de sista stora utbyggnaderna av innerstaden. Läget vid Mälarens strand och den omedelbara närheten till Östra Kungsholmens stenstad har bidragit till dess popularitet både för näringsliv och boende. Fabege är i full gång med renoveringen och modernisering av fastigheten Glädjen 12 på drygt 11 000 kvadratmeter.

– Vi är väldigt glada över det stora intresset för Franzéngatan 6 på Västra Kungsholmen och att vi nu tecknat två viktiga kontrakt i kvarteret Glädjen. Nu fortsätter uthyrningsdiskussionerna för planen högre upp i huset, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

Hornsberg villastad var ett område som skapades i slutet av 1800-talet men som aldrig blev någon större framgång trots de romantiska kvartersnamnen som Tillflykten, Glädjen, Lyckan, Kojan, Paradiset och Lustgården. Även vägarna döptes i samma stil som Rosenstigen, Jagarstigen, Ulvstigen och Lärkstigen. Tack vare det stora bostadsprojekt som initierades i början av 2000-talet förändrades hela områdets industrikaraktär till vad Hornsbergs strand är idag, ett populärt bostadsområde med en strandpromenad och utsikt som lockar besökare från hela Stockholm. Fabege äger idag fastigheterna Glädjen 12, Paradiset 23 och Paradiset 27.

– Vi ser verkligen fram emot att flytta in på Franzéngatan 6. För oss är det viktigt att vara ett modernt företag och kunna ge alla medarbetare möjligheten att utföra sitt arbete i en inspirerande miljö där moderna lösningar står i centrum. Till vårt nya kontor kommer vi i huvudsak kunna ta oss med kommunala transportmedel, men det centrala läget gör det också möjligt att cykla eller gå. Detta tycker vi är en viktig aspekt som är helt i samklang med våra värderingar och vårt hållbarhetsarbete, säger Niclas Eriksson, vd på Elgiganten.

År 2012 invigdes Hornsbergs strandpark som sträcker sig 400 meter längs Ulvsundasjön på Västra Kungsholmen och möjliggjorde för stockholmarna att nu promenera Kungsholmen runt längs vattnet. Området är 14 000 kvadratmeter och omfattar promenadvägar, kajparterr, natursten, flertalet bad- och solbryggor samt planteringar med plats för picknick och till och med salsakurser. Kajens breda strandpromenad med många restauranger och ett fåtal villor på den gröna sluttningen ner mot vattnet är ett naturligt fikastopp för flanören längs Kungsholmen runt, som för övrigt är en skön promenad på nära en mil med många av Stockholms vackraste vyer.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration