Kungsleden hyr ut till snabbväxare inom gaming

Kungsleden hyr ut till Fractal Design, ledande tillverkare av PC gaming-produkter i Högsbo, Göteborg. Hyresavtalet som löper i fem år omfattar 1 268 kvadratmeter kontorsyta på 1,5 plan i topprenoverade lokaler.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-05-19 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Monilen.
Bild: Kungsleden


Fractal Design kommer att flytta sitt huvudkontor till de nyrenoverade lokalerna i kontorsfastigheten Monilen, på Viktor Hasselblads gata 16, den första november i år. Det nyligen börsintroducerade bolaget har vuxit snabbt sedan starten 2007 och började se sig om efter nya rymligare kontorslokaler för drygt ett år sedan. Valet föll slutligen på Kungsledens nyrenoverade, toppmoderna fastighet Monilen.

– Vi har helt enkelt växt ur vår nuvarande kostym i samband med bolagets positiva utveckling både sett till försäljning, produktexpansion samt organisation - där vi nu går in i nästa fas av Fractal Designs tillväxtresa. Kungsleden erbjöd en lokal med rätt specifikation och möjlighet att sätta sin egen prägel ifrån start, specifikt kopplat till våra egna ändamål och verksamhet. Vårt nya kontor ligger dessutom i ett attraktivt område med närhet både till innerstaden och leder. Flytten till de nya lokalerna betyder väldigt mycket för företagets fortsatta utveckling, allt ifrån att ha moderna och topputrustade faciliteter för både produkttestning och utveckling, till att skapa en inbjudande miljö för både befintliga som kommande anställda som främjar både samarbete såväl som inspirerar, säger Alexander Ernryd, CMO Fractal Design.

Uthyrningen innebär att fastigheten nu är uthyrd till 50 procent. Fractal Design hyr totalt 1 268 kvadratmeter på 1,5 våningsplan, till ett årsvärde om cirka 2,5 miljoner.

– Vi är väldigt glada för den här uthyrningen, dels för att Fractal Design är ett spännande och framgångsrikt bolag, dels för att uthyrningen är ett betydelsefullt steg i vårt mål att skapa ett modernt och attraktivt nav i vårt kluster i Högsbo, säger Ulrica Sjöswärd Regionchef Göteborg/Malmö Kungsleden.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration