SLP tecknar nytt hyresavtal i Ängelholm

SLP har tecknat ett nytt sjuårigt hyresavtal med Valbo Kem AB som därigenom expanderar och utökar sina av SLP förhyrda ytor i Ängelholm.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-04-21 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Förmannen 1 i Ängelholm.
Bild: SLP


Den aktuella fastigheten, Förmannen 1, är strategiskt belägen i direkt anslutning till E6.

Det nya hyresavtalet omfattar en yta om cirka 3 700 kvadratmeter. I linje med vårt och hyresgästens miljöarbete har vi beslutat oss för att installera LED-belysning inom hela lokalen och därmed minska miljöpåverkan samt sänka hyresgästens kostnad.

– Vi har tillsammans med vår nya fastighetsägare kunnat föra en mycket konstruktiv dialog rörande vårt ökade lokalbehov i Ängeholm. SLP:s lyhördhet och snabbhet gjorde det enkelt för oss välja att fortsätta vår expansion i Ängelholm, säger Cemal Karatas, vd på Valbo Kem.

Fastigheten förvärvades av SLP så sent som i december 2020 och var en del i den stora portfölj av lager- och logistikfastigheter som bolaget förvärvade när Norama avyttrade sina fastigheter. I det förvärvade beståndet har SLP sedan årsskiftet redan lyckats göra flera uthyrningar av befintliga ytor i Malmö och Helsingborg, både till befintliga och nya hyresgäster.

– Att kunna hjälpa en befintlig hyresgäst i sin tillväxtresa är alltid tillfredställande, särskilt när vi så kort tid efter vårt förvärv av en fastighet har kunnat hitta synergier. När vi dessutom kan möjliggöra expansionen inom befintliga ytor lyckas vi visa på vår styrka att kontinuerligt utveckla och förädla vårt fastighetsbestånd. På så sätt skapar vi kontinuerligt nya värden för både SLP och våra hyresgäster, säger Peter Strand, vd på SLP.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration