Skandia hyr ut i Västra Hamnen

Under hösten lanserade Skandia Fastigheter moderniseringen av den före detta industribyggnaden Hall 7 i Västra hamnen. Fem nya hyresavtal, omfattande 4 100 kvadratmeter, har tecknats, de senaste med Acconeer och Rosti Group.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-03-17 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Hall 7.
Bild: Walk the Room


Acconeer väljer att flytta sitt kontor från Lund till Västra Hamnen i Malmö. Bolaget, som idag har 40-talet medarbetare, växer och planerar för fortsatt ökning av personalstyrkan när de gjort sig hemmastadda i Hall 7. Som halvledarbolag säljer de radarsystem till en mängd olika applikationer – allt från konsumentelektronik och bilar till Internet of Things, robotics och precisionsmätning inom industrin. Tekniken är baserad på banbrytande forskning från Lunds universitet som bolaget har en stark koppling till. Nu är det dags att ta nästa steg.

– Som ett växande bolag ville vi erbjuda våra anställda en modern arbetsplats i stimulerande omgivningar, som samtidigt är attraktiva och tilltalande för kunder att besöka. Hall 7 matchade vår kravlista på ett bra sätt, berättar Lars Lindell, vd på Acconeer.

Rosti Group väljer att flytta från centrala Malmö till Västra Hamnen. Bolaget, som idag har sitt huvudkontor på Gustav Adolfs Torg, utvecklar och tillverkar formsprutade plastkomponenter till livsmedelsindustrin och utvalda konsument- och industrisektorer. Produktionen bedrivs i Europa och Asien.

I och med de fem uthyrningarna har 4 100 kvadratmeter tecknats i Hall 7 på mycket kort tid, och nu återstår endast ett fåtal lokaler.

– Vi har verkligen träffat rätt med vårt koncept i Hall 7. Uthyrningstakten har varit väldigt hög och vi har nu bara ett par lokaler kvar, däribland en lokal med sex meter i takhöjd som har en riktig wow-faktor. För denna lokal söker vi i första hand efter en coworking-aktör som kan agera samarbetsparter för husets gemensamma ytor och aktiviteter, men även ta hand om den stora efterfrågan vi ser hos mindre företag och startups, säger Tim Prevolnik Sjöstrand, Skandia Fastigheters marknadsområdeschef i Malmö.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration