Trafikverket hyr 6 000 kvadratmeter av Skanska

Tecknar hyresavtal i kontorshuset Aqua i Malmö.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-03-17 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Aqua.
Bild: Skanska


Skanska har tecknat ett sexårigt hyresavtal med Trafikverket om cirka 6 000 kvadratmeter i kontorshuset Aqua, som just nu byggs på Universitetsholmen i Malmö. Aqua är i och med denna uthyrning till cirka 70 procent uthyrt.

Trafikverket flyttar in efter sommaren 2022 och får i området tillgång till ett stort serviceutbud, utmärkta kommunikationer och närhet till natur och parkområden.

Kontorshuset Aqua ligger i Citadellsstaden på Universitetsholmen i Malmö, med ett fantastiskt läge alldeles intill kanalen och med Malmö C på bekvämt gångavstånd. Aqua är utformat för att uppmuntra till en hälsosam och hållbar livsstil för att både människor, företag och natur ska må bra. Därför hälsocertifieras Aqua enligt den internationella standarden WELL och hållbarhetscertifieras enligt certifieringssystemet LEED, högsta nivån.

I Aqua får varje kontor sin egen terrass anpassad för utomhusarbete. Aqua erbjuder generösa fönsterpartier, en grön innergård med sköna sittplatser och i området byggs dessutom en kanalpromenad, utmärkt för walk-and-talks, lunchpromenader och träningspass i utegymmet. På entréplan finns lokaler för publik verksamhet samt cykelhotell, duschar och omklädningsrum för att underlätta för hållbart resande.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration