Convendum hyr 7 600 kvadratmeter vid Stureplan av Fabege

Convendum tecknar avtal med Fabege om eget hus vid Stureplan.

Skriven av Axel Ohlsson 2021-01-20 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Kungsgatan 9.
Bild: TMRW


En av Stockholms absolut mest prominenta gator i kombination med en byggnad med 100-åriga anor och kvaliteter fick Convendum att välja placeringen för nästa storslagna co-working-yta. Kungsgatan 9 med sina nära 7 600 kvadratmeter blir värd för alltifrån öppet café i gatuplan, till loungeytor, konferensrum, kontorshotell och avskilda ytor för mindre företag.

Avtalet tecknas på tolv år och avser i princip hela byggnaden med adress Kungsgatan 7-15. Ett anrikt kvarter mitt i hjärtat av Stockholm och med en årshyra på cirka 62 miljoner kronor. Fastigheten kommer att moderniseras och investeringen innefattar även uppgradering av tekniska installationer och klimatförbättrande åtgärder, vilket kommer att sänka driftskostnaderna. Den totala investeringen uppskattas till 194 miljoner kronor. Tillträde planeras till juni 2022.

– Vi är stolta över etableringen tillsammans med Fabege i denna stora nationalromantiska fastighet. Här kommer historiens vingslag möta Convendums modernism i en spännande symbios. Convendums affärsmodell med flexibla hyresavtal och all inclusive kontor i premiumsklassen har fått en kraftigt ökande efterfrågan på marknaden. Vår hitills största etablering på Kungsgatan kommer att representera allt det bästa hos Covendum, och detta på ett av Stockholms mest attraktiva lägen, säger Håkan Jeppsson, vd för Convendum.

Kungsgatan är en paradgata vars karaktär präglas av pampiga fasader, torn och broar. En stadsmiljö som har lockat många filmmakare genom tiderna. Fabege har tillsammans med övriga fastighetsägare arbetat aktivt för visionen att Kungsgatan ska bli en naturlig destination i Stockholm och stora förändringar har också skett de senaste åren framförallt längs stråket mellan Sveavägen och Stureplan.

– Det är inte ofta denna typ av objekt och möjligheter kommer ut på marknaden, vilket också har återspeglats i det stora intresset för Kungsgatan 9. Vi är riktigt glada att det blir tillsammans med Convendum som vi fortsätter förädla både Kungsgatan och denna juvel, säger Klaus Hansen Vikström, Vice vd och chef för affärsutveckling på Fabege.

Spännande kaféer, restauranger, svenska och internationella varumärken och flaggskeppsbutiker inom friluftsliv, mode och design har etablerat sig på Kungsgatan och bidragit till visionen om Kungsgatan som paradgata och destination. Convendums erbjudande med bland annat premium co-working ytor och café öppet för allmänheten tillför ytterligare kvaliteter till visionen. Många av de butiker som finns i bottenvåningen på kvarteret kommer att finnas kvar.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration