Vasakronan hyr ut 1 600 kvadratmeter i Platinan

Korab International hyr hela plan 16 och får lokaler om 974 kvadratmeter med utsikt i alla väderstreck och tre egna terrasser. EA Digital Illusions CE hyr en lokal om 639 kvadratmeter på plan 14, även den med terrass. Platinan når därmed en uthyrningsgrad om 78 procent.

Skriven av Axel Ohlsson 2020-12-09 | Utveckling

Dela på linkedIn

Artikelbild

Platinan.
Bild: Vasakronan/EGA/TMWR


Vid nya Hisingsbrons fäste, i direkt anslutning till E45 och med 200 meter till Västlänkens station, Nils Ericsonterminalen och övrig kollektivtrafik uppför Vasakronan Platinan.

Fastigheten omfattar totalt 60 000 kvadratmeter och kommer att erbjuda kontor, Vasakronans eget coworking-erbjudande Arena, restauranger, hotell samt takterrass och skybar med utsikt över älven och hamninloppet.

Platinan är den första byggstenen i utvecklingen av Lilla Bommen som på sikt ska bli ett färgstarkt område och erbjuda ett helt annat innehåll än i dag.

– Platinan är vårt första bidrag till stadens större vision om den nya Älvstaden. Ambitionen är att fastigheten både gestaltningsmässigt och innehållsmässigt ska bidra till att vitalisera framtidsområdet Lilla Bommen. Läget är ett av stadens bästa och intresset för både huset och området är stort, säger Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg.

Redan vid projektstart var det klart att Scandic hyr 25 000 kvadratmeter, sedan dess har även Wistrand Advokatbyrå, KPMG, STC Training Club och Cowi tecknat avtal. Med uthyrningarna till Korab och EA Digital Illusions CE når Platinan en uthyrningsgrad om 78 procent.

Byggnaden miljöcertifieras enligt Leed Platina och ska stå färdig för inflyttning i början av 2022.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration