Nytt gymnasium till Lindholmen

Cirka 1 000 gymnasieelever som pluggar industriteknik, teknik, sjöfart, el och energi samt VVS finns i dag i olika gamla industrilokaler på Lindholmen. Om tre år samlas de i nya Lindholmens tekniska gymnasium.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2017-11-11 | Flytt

Dela på linkedIn

Artikelbild

Gymnasiet på Lindholmen blir den första nya gymnasieskolan som byggs i Göteborg sedan 1993.
Bild: Kub Arkitekter


– Detta är ett fantastiskt byggprojekt som med sin avancerade teknik direkt speglar verksamheten och de olika utbildningsprogrammen. Det har varit en lång resa, men nu är vi äntligen i ett läge där vi ska starta byggprojektet mer handgripligen och på en detaljerad nivå, säger Ulrika Videli, en av byggprojektledarna för nya Lindholmen tekniska gymnasium.

Placeringen blir i det sydvästra hörnet av Lindholmen på det som i dag är en parkeringsyta mot vattnet. Byggnaden kommer att mäta 50 gånger 55 meter och vara fem våningar hög.

– Rören, elledningarna, solpanelerna på tak och fasader och andra tekniska installationer kommer att vara fullt synliga så huset blir ett läromedel i sig självt, säger Sven Karlsson, senior projektledare och teknisk rådgivare på lokalförvaltningen.

Det första spadtaget för nya Lindholmens tekniska gymnasium ska tas strax efter årsskiftet 2018. Skolans verksamhet beräknas starta höstterminen 2020.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration