"Kista har ett utmärkt strategiskt läge"

Christopher Johansson, vice vd för Fastpartner, om läget på marknaden i Kista.

Skriven av Axel Ohlsson 2017-11-09 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Christopher Johansson.
Bild: Fastpartner


Vilka är de största fördelarna med att etablera sitt företag i Kista?


– För kunskapsintensiva och moderna företag som verkar i en internationell miljö ligger Kista helt rätt. Det är nära till Arlanda och upptagningsområdet för högutbildad personal, med examen från Stockholms eller Uppsalas universitet alternativt från KTH eller KI, är optimalt. Redan med nuvarande infrastruktur i form av tunnelbana och E4:an är kommunikationsläget utmärkt, lägg där till den kommande tvärbanan och förbifarten så har man ett riktigt attraktivt erbjudande i Kista.

Hur är efterfrågan på lokaler i Kista?


– Efterfrågan är god i den kategori företag som i dag är Sveriges ryggrad, mindre till medelstora kunskapsintensiva företag. Däremot har Kista sett att större, äldre företag har dragit ner på sin verksamhet vilket har satt tydlig spår i statistiken för området. Det kommer ta ett tag innan marknaden är i jämvikt och pilarna pekar uppåt igen i statistiken. Men med rätt erbjudande finns det en god marknad i området.

Hur ser du på Kistas plats på framtidens Stockholmsmarknad?


– Som sagt, Kista har ett unikt strategiskt läge som bara kommer att bli bättre med tiden. Det pågår en omfattande nybyggnation av bostäder i Järfälla vilket ger förutsättningar att det också framgent kommer att vara ett läge med god tillgång på högutbildad personal. Förbifarten och tvärbanan tillsammans med tunnelbanan, Arlanda och E4:an kommer att förstärka ett av Stockholms bästa lägen för verksamheter.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration